POTPUNO NOVI PREGLEDNIK

Zbogom Internet Exploreru, dolazi nam Spartan?

30.12.2014 u 13:18

Bionic
Reading

U Microsoftu, izgleda, pripremaju potpuno novi web preglednik za Windowse 10. Mogao bi biti prilično nalik Chromeu i Firefoxu. To ipak neće biti kraj puta za IE

Već se neko vrijeme šuška kako je u pripremi osvježeno izdanje Microsoftovog preglednika. Izgleda kako će to biti potpuno novo izdanje, a ne IE 12.

Spartan bi i dalje trebao koristiti Microsoftove tehnologije Chakra JavaScript i Trident, ali bi trebao izgledom i načinom funkcioniranja biti znatno sličniji Googleovom i Mozillinom pregledniku.

U pripremi su, navodno, dvije različite inačice temeljene na Tridentu, značajno 'lakše' nego što je IE.


S desktop izdanjem Windowsa 10 trebali bi stići i Spartan i IE 11, potonji kako bi osigurao kompatibilnost s prethodnim izdanjima Microsoftovog softvera. Spartan će biti dostupan za desktop računala i mobilne uređaje. Hoće li se u konačnom izdanju tako zvati ili će dobiti drugo ime, zasad nije poznato.

Premijera bi se mogla dogoditi 21. siječnja, skupa s predstavljanjem niza novih značajki Windowsa 10. Nije izvjesno hoće li biti potpunosti funkcionalan za siječanjski Technical Preview, namijenjen testerima.

Izvor:CNET