PROCURILI 'POSLOVNI' MAILOVI

Sony prijeti tužbama zbog društvenih mreža

26.12.2014 u 09:32

Bionic
Reading

Sonyjev odvjetnik David Boies će tužiti Twitter ako ta društvena mreža ne onemogući razne korisničke račune koji objavljuju procurene e-mail poruke. Kompanija se teško snalazi u situaciji u kojoj su izgubili stotinjak terabajta poslovnih podataka, a Sonyjevo pismo je primarno usmjereno glazbeniku Valu Broeksmitu koji na Twitteru stalno objavljuje novi materijal

Osim što je kompanija imala sramotno izvedenu zaštitu, čini se kako je svaki potez koji su napravili od velike hakerske akcije potpuno promašen. Sony Pictures Entertainment vjeruje kako Twitter može i treba zaustaviti sve pojedine korisničke račune koji objavljuju procureni materijal.

Twitter je čak privremeno i onemogućio Broeksmitov korisnički račun, no ubrzo je glazbeniku vraćena mogućnost korištenja te društvene mreže - iako je novi materijal sadržavao zacrnjena polja s e-mail adresama. Za stranicu Re/code, Val Broeksmit je izjavio kako nema niti najmanju namjeru prestati sa slanjem informacija u javnost. 'Prvi put uopće imamo priliku razgolititi multimilijardersku korporaciju', rekao je dodavši da mu nije potpuno jasno gdje je granica privatnog i javnog.


Poruke otkrivaju što Sonyjevi zaposlenici misle o pojedinim glumcima, filmovima i glazbi, na koji način vrbuju poznate za PR kampanje i još mnogo toga.

Broeksmit je zapravo do sadržaja došao zahvaljujući činjenici da su se procureni materijali nakon provale na Sonyjeva računala pojavili posvuda, a kompanija je agresivno krenula upravo na one koji su se usudili ponuditi vezu na takav sadržaj (pa čak i na određene medijske kanale koji su o tome izvijestili).