ŠUŠKA SE

Sprema li Asus smartphone s optičkim zoomom?

26.12.2014 u 09:32

Bionic
Reading

Još u prvom dijelu godine HTC-ov stručnjak za kamerice Symon Whitehorn je naveo kako u kompaniji svakako smatraju uvođenje optičkog zumiranja sljedećim 'prirodnim korakom' za smartphone kamerice. Čini se kako su na pragu rješenja za to i druge kompanije - poput Asusa

Asus je na službenoj Facebook stranici objavio kratki video 'Vidite ono što drugi ne mogu', u kojem se pred CES 2015 u Las Vegasu u par sličica otkriva sljedeća generacija ZenFonea. Autor Kevin C. Tofel sa stranice GigaOm je možda ponešto požurio napisavši da Asus u isječcima prikazuje uređaj s dvostrukim senzorom kamerice - od kojih je jedan izgledno vezan za optički zum.

Međutim, bliži pogled na film detaljno prikazuje tek dvostruku LED bljeskalicu, ne pretjerano različitu od postojećih na hrpi drugih mobilnih uređaja. Da Asus reklamira tek to sugerira i bljesak u sredini kratkog isječka:
328370,361480,359429,359312

Post by ASUS.


Međutim, ispod bljeskalice i glavnog optičkog dijela uređaja nalaze se i dva druga obrisa, koja bi mogla predstavljati par senzora, izvedenih na sličan način kao kod HTC-ove perjanice One M8. Hoće li proizvođači mobilnih uređaja napraviti taj neobični iskorak van svijeta digitalnog zumiranja tek treba vidjeti. Za sada sve ostaje u sferi glasina.