ZUCKERBERG RAZJAŠNJAVA

Ništa od 'dislajka' na Facebooku, no nešto se ipak sprema

12.12.2014 u 11:53

Bionic
Reading

Korisnici Facebooka učinili bi štošta za pokoji 'lajk', no otkako je ove društvene mreže, većina traži uvođenje tipke 'dislike' iliti naški 'dislajk' (ikonica odobravanja/podržavanja dijeljenog sadržaja, najvjerojatnije palac dolje). Izgleda da od takvog scenarija neće biti ništa, no u Facebooku razmišljaju o varijanti rješenja ovog 'problema'

Tijekom jučerašnjeg dana, Mark Zuckerberg, prvi čovjek Facebooka, odvojio je vremena kako bi se podružio sa zainteresiranim korisnicima. Jednako tako, svima koji su to poželjeli tijekom jučerašnjeg dana omogućeno je postavljanje pitanja Zuckerbergu, kako drugačije nego putem njegove društvene mreže.

Na kraju teksta možete pronaći video cijelog nastupa Marka Zuckerberga, a mi izdvajamo jedan mali dio vezan uz tipku/gumb dislajk. Zuckerberg je o ovoj stvari bio prilično jasan:

'Dio korisnika traži tipku dislajk kako bi mogli izraziti svoje negodovanje nekog objavljenog sadržaja. Nećemo je uvesti. Smatram da to ne bi bilo dobro za zajednicu', izjavio je Mark Zuckerberg.

Prilično je neobično lajkati status ili neku sličnu objavu koja sadrži tragične elemente, poput smrti u obitelji i slične, a Zuckerberg je progovorio i o tom fenomenu:

'Stvar je u tome da smatram da korisnici očekuju više od pukog lajkanja. Postoji određeno vrijeme u životima korisnika Facebooka kada se osjećaju tužno ili tragično te sigurno ne žele da im netko lajka takav status. Razgovaramo o ovom problemu te pokušavamo pronaći načine na koje bismo ljudima omogućili da izraze i druge emocije pod objavama', izjavio je između ostalog Zuckerberg.

Ostatak nastupa Marka Zuckerberga možete pogledati u prilogu.