PROJEKT JE ŽIV

Google i Intel surađuju za sljedeću verziju pametnih naočala

05.12.2014 u 06:59

Bionic
Reading

Intelovi čipovi su sljedeći korak za Google Glass projekt, prema informacijama koje je dobio Wall Street Journal. Nova verzija ovog nosivog gadgeta bi tako trebala dobiti izmijenjeno srce - umjesto prastarog Texas Instruments OMAP 443 čipa trebalo bi stići Intelovo rješenje

Analitičari i investitori u sektoru su pozitivno reagirali na ovaj komad informacije. 'U pitanju je pozitivan signal, ne samo za gadget Glass, već i za nosivu tehnologiju uopće', rekao je Kevin Spain iz Emergence Capital Markets, investitore kompanije Augmedix koja se bavi softverskim rješenjima za Glass, kojim pak medicinsko osoblje može automatski prikupljati zdravstvene informacije.

No, za razliku od brojnih partnera u poslovnom segmentu, Google želi približiti Glass općem potrošaču. No, za takvo što će biti potreban mnogo bolji model od postojećeg, kako po pitanju performansi, tako i po pitanju trajanja baterije i praktičnosti.

S druge strane priče se nalazi Intel, koji već niz kvartala pokušava učiniti sve da se uspješno ubaci u segment mobilnih uređaja pa tako i nosivih gadgeta. Google i Intel već neko vrijeme surađuju (poslužitelji), a ovaj korak bi se mogao pokazati ključnim za razvoj nosivih tehnologija. Ostaje samo pitanje, kada će Google Glass postati stvarnim i poželjnim uređajem za krajnje korisnike. Više o svemu je moguće pročitati na izvornom linku.