ZA KRAJ GODINE

Nova serija Dellovih poslužitelja i poslovnih rješenja

28.11.2014 u 16:09

Bionic
Reading

Novi portfelj Dellovih poslužitelja iz serije PowerEdge nudi rješenja za računalstvo u oblaku, mobilnost, big data i softversko definiranje

Riječ je o modelima PowerEdge R730xd, R730 i rack serveru R630, blade serveru M630 i tower serveru T630, koji sadrže nove Intelove procesore Xeon iz obitelji proizvoda E5-2600v3.

S 1,8-inčnim SATA flash diskovima, PowerEdge R630 za 2,4 puta ubrzava input/output operacije u sekundi (IOPS) na količini prostora jednakoj 2,5-inčnom SSD disku.

Server PowerEdge R730xd pruža do 100TB za pohranu za opterećenja poput Microsoft Exchangea, gdje povećava zapremninu poštanskog sandučića za 50 posto u odnosu na prethodne generacije servera.


Nova tehnologija in-server donosi nekoliko novosti. Recimo, sustav za pohranu NVMe Express Flash i sustav za implementaciju Dell Fluid Cache za SAN i SanDisk DAS Cache koji omogućavaju ubrzavanje dohvata najvažnijih podatka.

Novost su i dvostruko bolje performanse RAID-a s dvostrukim PERC9 kontrolerima kao opcijom za zoniranje velikih setova podataka, kao i hibridne konfiguracije za pohranu unutar računalnog noda.

Za korisnike koji upravljaju at-the-box, novost je mogućnost prenošenja informacija o zdravlju servera i njegovih osnovnih postavki putem ručnog pametnog uređaja s operacijskim sustavom OpenManage Mobile.

Administratorima je na raspolaganju mogućnost automatskog upravljanja 'zero-touch', poput spremanja, pristupanja i implementacije Server Configuration Profilea ili ažuriranja firmvera iz središnjeg spremišta.

Novi serveri iz serije PowerEdge već su dostupni na domaćem tržištu.

Dell je predstavio i niz novih rješenja, uključujući konvergentnu arhitekturu PowerEdge FX, konfiguraciju Storage SC4020 Entry-Level All-Flash, seriju Storage PS5210 te seriju XC Web-scale Converged Appliances.

PowerEdge FX nudi zajedničku modularnu i skalabilnu platformu sa serverskim sustavom za pohranu podataka i integriranom mrežom. Dolazi u 2U obliku sa šest novih PowerEdge servera, sustavima za pohranu i mrežnim šinama kako bi stali u FX2 šasiju te podržali promjenjiva opterećenja.

Najavljena je nova serija konfiguracija Dell Storage SC all-flash hardvera za grupiranje diskova, sa značajno poboljšanim performansama u odnosu na rješenja s klasičnim diskovima.

SC4020 Entry-Level All-Flash i Flash-Optimised Solutions nude all-flash pohranu s mogućnošću dodavanja jednog ili više tipova klasičnih diskova na isti hardver za grupiranje fizičkih diskova.

Serija enterprise spremnika za diskove za pohranu podataka Dell Storage PS4210 ima poboljšane performanse i napredne opcije povezivanja za ulazni model sustava za pohranu podataka i kritična opterećenja.

PS4210 hardver za grupiranje diskova potpuno je kompatibilan i operabilan sa svim prethodnim Dell EqualLogic PS Series hardverom za grupiranje diskova.

Dellovi novi 10 Gbe sustavi za grupiranje diskova nude enterprise mogućnosti u pet modela koji imaju još jači kontroler sa dvostrukom cash (privremenom) memorijom, dva puta više portova i do šest puta povećanim performansama s novim hibridnim sustavima za grupiranje diskova u usporedbi s prijašnjim sustavima.

Arhitektura PowerEdge FX, uključujući i šasiju PowerEdge FX2 s početnim setom šina (FC630, FM120x4), bit će dostupna u prosincu 2014. PowerEdge FX arhitektura šina - uključujući i FD332, FN IOA, FC430, FC830 - bit će dostupna u prvoj polovici 2015.

Storage SC4020 Entry-Level All-Flash konfiguracija će biti dostupna početkom 2015. godine, a serija Storage PS4210 već je dostupna.