INTEGRACIJA JE VAŽNA

GoPro planira i vlastite dronove?

28.11.2014 u 13:33

Bionic
Reading

GoPro kamerice su RC hobistima već dugo vremena pored samih letjelica omiljeni komad opreme. Postavljene na multirotore ili zrakoplove te uparene s FPV (First Person View) naočalama, pružaju nevjerojatan pogled svisoka, ali i fenomenalne snimke. Prema informacijama kojima raspolaže Wall Street Journal, proizvođač kamerica se zbog popularnosti takve opreme navodno odlučio i samostalno krenuti u izradu letjelica

Kompanija poznata po svojim video kamericama namijenjenim entuzijastima, sportašima i hobistima planira proširiti svoj poslovni segment. U drugom dijelu sljedeće godine, GoPro planira početi prodavati multirotore po cijeni od 500 do 1.000 američkih dolara, prema izvorima poznatim Wall Street Journalu.

Industrija je u posljednje vrijeme postala sve značajnijom i unosnijom, a najveći problem čini nedostatak regulativa vezanih uz RC letjelice. Brojni neodgovorni piloti vole letjeti pored aerodroma i u gusto naseljenim mjestima, zahvaljujući činjenici da su te letjelice van svijeta hobista stigle i u ruke običnih potrošača.


GoPro ne želi propustiti tržišnu priliku, a osnažen nedavnim otkrivanjem HERO4 linije kamerica i uspješno odrađenim izlaskom na burzu, kompanija definitivno ima resurse za ovakav potez. Proizvođači letjelica namijenjenih snimanju za vijesti i dokumentarne filmove već neko vrijeme koriste GoPro kamerice na svojim modelima u sklopu paketa pa će biti zanimljivo vidjeti i njihovu reakciju na ovaj potez.

Naravno, ostaje pitanje koliko će se kompaniji ovaj segment pokazati značajnim - u prvih devet mjeseci ove godine su isporučili gotovo tri milijuna kamerica, a letjelice će se sasvim sigurno prodavati u drastično manjem broju