STARTUP SRIJEDA

Dođite i družite se s Damirom Sabolom

26.11.2014 u 13:51

Bionic
Reading

Zagrebački inkubator poduzetništva i Hrvatska mreža poslovnih anđela CRANE organiziraju 3. prosinca, s početkom u 17 sati, još jednu u nizu Startup srijeda. Gosti su zanimljivi: Damir Sabol (MicroBlink, PhotoMath) i Julian Oerhlein (Oradian)

Damir Sabol osnivač je Iskona i startupa MicroBlink iz kojeg je niknuo i PhotoMath, aplikacija za automatsko rješavanje matematičkih zadataka korištenjem mobitela.

PhotoMath je nedavno ušao u finale prestižne konferencije TechCrunch Disrupt te nakon toga zauzeo prvo mjesto na Apple Storeu. Do danas ga je preuzelo više od osam milijuna korisnika.

Sabol je ujedno i jedan od pokretača ZIP-a.

Julian Oehrlein suosnivač je Oradiana, startupa koji je razvio Instafin, rješenje za banke, zadruge i druge financijske institucije koje se bave mikrofinanciranjem. Pokretači Oradiana, koji potječu iz Sjedinjenih država, Njemačke, Južnoafričke Republike i Nigerije za sjedište svojeg projekta odabrali su Zagreb.

Klijenti su im financijske institucije u zemljama u razvoju, u prvoj fazi u Nigeriji gdje su uvjeti za poslovanje iznimno teški. Na nedavnoj konferenciji Pioneers Festival Oradian je pobijedio na natjecanju Pioneers Challenge među više od 1.000 prijavljenih startup projekata, osvojivši time i investiciju u vrijednosti 50 tisuća dolara (oko 275 tisuća kuna).


Sabol i Oehrlein govorit će o tome što se trenutno događa s njihovim projektima, kakvo je iskustvo bilo pobijediti na ovako prestižnim natjecanjima te koji su im planovi i idući koraci.

Startup srijeda bit će održana u ZIP-ovim prostorijama u Remetinečkoj 17 u Zagrebu. Prijavite se preko sustava Entrio