ANALITIČARI PREDVIĐAJU

Apple će za praznike prodati više od 70 milijuna iPhonea

27.11.2014 u 07:39

Bionic
Reading

Analitička kuća KGI Research, poznata po kvaliteti svojih prognoza vezanih uz Apple, navodi kako će kompanija iz Cupertina prodati više od 71 milijun iPhonea u posljednjem poslovnom kvartalu 2014. Prodaja će biti toliko eksplozivna da se predviđa i kako će prvi kvartal Apple vjerojatno isporučiti manje od 50 milijuna iPhone jedinica u prvom kvartalu 2015. godine

'S obzirom na veliku potražnju za iPhone 6 i iPhone 6 Plus modelima, predviđamo kako će Apple u odnosu na prethodni kvartal zimu dočekati s 86 posto više prodanih jedinica', navodi Ming-Chi Kuo iz KGI Research. Prema novim podacima očekuje se kako će Apple isporučiti 71,5 milijuna jedinica te da će prodajni rezultati biti izvrsni, iako postoji značajna briga oko opskrbnog lanca. Za modelom iPhone 6 Plus, naime, još uvijek vlada velika potražnja, uz nedovoljno dostupnosti.

Kuo predviđa i kako će se modeli iPhone 5c i 4s prestati prodavati čak i na tržištima u razvoju tijekom 2015. godine, no što je bitnije, svi prodavani uređaji će tada posjedovati TouchID, za koji u Appleu imaju velike planove.

KGI Research očekuje i kako će se iPhone 6 prodavati dvostruko bolje od iPhonea 6 Plus, nakon što se poprave stvari u opskrbnom lancu. Ova analitička kuća vjeruje i kako Apple za sada neće otkriti iPad Pro tablet te da je datum pomaknut za drugi kvartal 2015. godine.