UPRAVLJANJE LAKŠE NO IKAD

Novi Google for Work - bolji i sigurniji u svakom smislu

27.11.2014 u 15:08

Bionic
Reading

Poslovni pretplatnici na Google Apps uskoro će dobiti brojne novitete, a kojima će poslovanje biti još sigurnije. Kompanije s pretplatom na Google Apps for Work mogu računati s poboljšanjima vezanim u više segmenata, no najuočljiviji je upravljački panel Devices & Activity

'Jasno nam je da kao IT menadžeri mnogo vremena provodite upravljajući različitim uređajima, aplikacijama i sigurnosnim postavkama za svakoga u organizaciji. Kako bismo barem malo olakšali stvar, danas otkrivamo nove sigurnosne alate za Google Apps korisnike', stoji u službenom blogu kompanije.

Stranica Devices and Activity sada pruža detaljan prikaz svih uređaja koji su bili aktivni na nekom računu u proteklih 28 dana ili su trenutno aktivni. Kad god se pojavi kakva sumnjiva aktivnost, moguće je odmah poduzeti odgovarajuće korake i zaštititi račun. Čelna osoba sigurnosti Google for Work paketa, Eran Feigenbaum, navodi kako je osmišljen i poseban 'sigurnosni čarobnjak', kojim će korisnici biti vođeni na korektno postavljanje parametara.

Google for Work, ranije poznat kao Google Enterprise, u listopadu ove godine je dobio značajnu nadogradnju kojom ova kompanija želi biti konkurentnija u tom segmentu. Vlastitim riječima, Google želi pružiti što bolju korisničku podršku svojim poslovnim korisnicima, s posebnim fokusom na interakciju i pomoć za same proizvode.