IDEJA ZA BOŽIĆ

Jeste li već probali kraljevića selfieja?

22.11.2014 u 09:03

Bionic
Reading

Želite odličan selfie? Huawei Ascend G6 nesvakidašnji je mobitel srednje klase po tome što ima prednju kameru s pet megapiksela, jaču nego puno drugih modela u istoj kategoriji

Na uređaju u ponudi Hrvatskog Telekoma ne treba otpisati ni glavnu kameru, s osam megapiksela (3264 puta 2448 piksela, video 720 p), LED bljeskalicom i auto fokusom te velikim rasponom značajki, među kojima su geo-označavanje, fokus na dodir, prepoznavanje lica i panoramsko snimanje. S obje ćete dobiti oštre i jasne fotografije.

Dobra strana ovog pametnog telefona je i to što izvrsno koristi mreže 4G za munjevit prijenos podataka.

Dimenzija je 130 puta 65 puta 7,5 milimetara, teži 115 grama. Stražnja strana napravljena je od gumirane plastike, zbog čega je ugodan za držanje. Pošto je lagan i kompaktan, razmjerno je lagano njime upravljati jednom rukom.


Zaslon dijagonale duljine 4,5 inča (11,4 centimetra) daje sliku razlučivosti 940 puta 540 piksela (245 ppi).

ARM-ov četverojezgreni procesor radnog takta 1,2 GHz, podržan s jednim GB RAM-a, radi bez vidljivih zastoja ili problema. Dostupno vam je 3,5GB memorije, proširivo s dodatnih 32 GB pomoću kartice mikroSD.

Baterija kapaciteta 2000 mAh izdržat će cijeli dan intenzivnog korištenja, a ima i način rada u kojem štedljivo troši energiju.

Operativni sustav je izdanje Androida (4.3 JellyBean), popraćeno Huaweijevim kućnim sučeljem Emotion. Ima praktičnih značajki, poput Phone Managera, koji će skenirati mobitel i pomoći pri optimizaciji njegovog rada, tako što će zatvoriti suvišne aplikacije i počistiti privremene datoteke.

Kod nas dolazi s nizom predinstaliranih aplikacija i widgeta Hrvatskog Telekoma (HotSpot, HT Imenik, Maxtv vodič, Spremalica, Moj telekom, Planet 9, Tko me zove), među kojima je i ona za tportal. Uz njih, naći ćete Deezer, Endomondo, Evernote, Lookout Security, Office Suite, Shazam, Tripadvisor, pa čak i Foodpandu, uz uobičajene Googleove servise kao što su Gmail, Chrome i Play te Facebook.