MIZERNE BROJKE

Od početaka do danas aktivirano je tek 50 milijuna Lumia

21.11.2014 u 12:19

Bionic
Reading

Microsoft je na prezentaciji u Njemačkoj otkrio kako je do današnjeg datuma aktivirano više od 50 milijuna pametnih telefona iz Lumia linije. Posrijedi je broj svih aktiviranih uređaja od prvih Nokia Lumia uređaja (poput modela 800), otkrivenih 2011. godine. Kompanija nije otkrila i koliko je tih aktiviranih uređaja danas još uvijek u uporabi

Otkako je partnerstvo Microsofta i Nokije počelo, stvari su se do danas značajno izmijenile. Nokia više ne proizvodi pametne telefone, ali su se hardvera na neki način opet dotakli. S druge strane, Microsoft je odlučio zadržati naziv Lumia u svojim pametnim telefonima.

Dok iznos od 50 milijuna aktiviranih uređaja djeluje solidno, u usporedbi s ostalim proizvođačima mobilnih uređaja riječ o relativno malom broju. Apple je, primjera radi, samo u prošlom poslovnom kvartalu isporučio više od 40 milijuna jedinica.

Kompanija je otkrila i kako je za Windows Phone platformu dostupno više od 320.000 aplikacija. U kolovozu ih se u trgovini aplikacijama nalazilo 300 tisuća, a usprkos rastu, baš kao i sve ostale trgovine konkurentskih platformi - i ovu krasi značajan problem sa 'smećem'.

Za Windows Phone aplikacije navodno razvija 560 tisuća developera, iako se izvor ovih informacija korektno pita jesu li u računicu uzeti svi korisnici Developer Preview inačice Microsoftovog mobilnog operativnog sustava.