DOMAĆI PROJEKT

Pomozite vepru Viktoru u pohodu na Kickstarter

19.11.2014 u 17:10

Bionic
Reading

Viktor je rukom crtana point-and-click avantura u žanru steampunka. Po stilu i uvrnutom humoru podsjeća na Monkey Island i slične igre. Djelo je tri domaća entuzijasta, koja ju stvaraju u slobodno vrijeme

Glavni junak je vepar smetlar po imenu Viktor, a cilj mu je postati car Austro-Ugarske, zavladati svijetom i ispraviti nepravde koje mu smetaju. Radnja je, da ne bi bilo zabune, smještena u alternativnu, ne stvarnu povijest.

Sadržavat će brojne likove, zadatke i zagonetke, koje će biti moguće riješiti na više načina, kao i niz mini-igara. Moći ćete birati što će Viktor reći drugim likovima. Glazbu koju čujete u igri bit će moguće zabilježiti i pohraniti na gramofonsku ploču, koju Viktor može slušati kad poželi.

Iza projekta stoji zagrebački Studio spektar i tročlani tim kojeg čine Sven Nemet, ilustrator više dječjih knjiga, stolnih igara, udžbenika i časopisa, Zvonimir Barać, strip entuzijast i autor više besplatnih stripova te Aleksandar Gavrilović, programer i student računalnih znanosti pri Sveučilištu u Zagrebu. Sva trojica su zaljubljenici u igre, računalne i ine.

Osvojili su prvo mjesto za najkreativniju igru u konkurenciji 18 indie timova na sajmu Reboot Infogamer 2014. Nastup se isplatio jer im je tisuću kuna nagrade donijelo prvi povrat investicije dosad. Osim vremena i truda - na razvoju rade od studenog prošle godine - uložili su i do tri tisuće kuna vlastitih sredstava.


Kampanja na Kickstarteru traje do 19. prosinca. Cilj im je skupiti 10 tisuća dolara (oko 55 tisuća kuna). Skupe li ih, moći će više vremena posvetiti igri i brže ju dovršiti. Pođe li stvar zbilja dobro, počet će se baviti proizvodnjom igara.

Među nagradama nalazi šaranje virtualne austrougarske s grafitima po vašem izboru, mogućnost da Viktor u svojem putovanju prođe kroz vaše rodno mjesto, a i tu je i turneja po kafićima sa članovima Studija Spektar. Nisu naveli je li kostimirana, ali nekako slutimo da jest. Također, možete ih podržati na servisu Steam Greenlight kako bi, jednom kada dovrše igru, ona bila dostupna i tamo.

Želite li isprobati igru, preuzmite ju na stranicama Studija Spektar (za Windows i Mac).

Pogledajte video kojim su se predstavili na Kickstarteru: