INTERNETSKI SERVISI

Želite li sami složiti računalo, Assemblio.hr će vam pomoći

18.11.2014 u 16:35

Bionic
Reading

Predstavljena je puna inačica web aplikacije Assemblio.hr, internetskog servisa koji pomaže pri slaganju računalnih konfiguracija uzimajući u obzir mogućnosti vašeg budžeta

Assemblio postoji od 1. veljače ove godine, od kada je - tvrde u tom servisu - sastavljeno 105.967 konfiguracija. Novo izdanje tri su mjeseca slagala četiri sadašnja i bivša studenta FESB-a koji stoje iza projekta: Jure Granić Skender, Eugen Jeličić, Antonio Pavlinović i Igor Pleić.

Servis su napravili zato što su im dojadile stalne molbe prijatelja i rodbine u stilu 'daj mi sastavi računalo'. Osmišljen je tako da naprednim korisnicima uštedi vrijeme, ali i da početnicima pomogne pri izbjegavanju klasičnih pogrešaka prilikom slaganja računala.

Riječ je o sustavu za automatizirano slaganje računalnih konfiguracija s najboljim omjerom dobivenog za uloženi novac. Omogućuje vam da u par klikova dobijete listu komponenti koje odgovaraju potrebama i uklapaju se budžet.


O odabiru komponenti se brine posebno napisan algoritam, koji za svaku traženu konfiguraciju prođe kroz više od 5.000 mogućih kombinacija komponenti. Kako ta lista izgleda, možete vidjeti na primjeru konfiguracije složene za do 6.000 kuna.

Konfiguracije je moguće urediti po svojoj volji, dodati i izmijeniti svaku komponentu, a cijeli proces prati i graf koji prikazuje snagu konfiguracije i njenu namjenu.

Za svaku konfiguraciju moguće je i odmah zatražiti ponudu od domaćih prodavača računalne opreme. A nudi i niz uputa i savjeta - primjerice, kako složiti svoje prvo računalo, kako očistiti termalnu pastu, zamijeniti radnu memoriju, procesor...

Više:Assemblio