ISPROBALI SMO

Miš Genius X-G300 nudi više od očekivanog

21.11.2014 u 10:30

Bionic
Reading

Iako je cjenovno smješten u nižu kategoriju, Geniusov miš pokazao se prilično dobrim i ugodnim tijekom dugotrajnog igranja

Nisam zagriženi igrač, pa su zahtjevi koje postavljam pred računalnog miša kad su igre u pitanju sigurno niži nego što je to slučaj kod ekipe kojoj je i najmanja razlika u brzini reakcije, osjetljivosti ili nekoj drugoj kategoriji pitanje života i smrti.

No to ne znači da prohtjeva nemam. Kako često igram igre koje dugo traju - a i općenito puno (vjerojatno i previše) vremena provodim za računalom - važno mi je ne samo kako je miš ergonomski oblikovan, već i kako podnosi dulje korištenje bez stanki.


Geniusov X-G300 dobro se držao u svakom pogledu. Riječ je o modelu bez autonomnog napajanja, crne boje, s prepoznatljivom šarom u obliku munje kroz koju probija svjetlost čija se boja stalno mijenja.

Nije intenzivna, niti prodorna, više ambijentalna. Fora izgleda, iako me osvjetljenje povremeno bunilo jer sam imao dojam da mi se svako malo pali mobitel. Ne želite li gledati izmjenjivanje tih sedam boja, postoji opcija za isključivanje.

Koristio sam ga svakodnevno za posao te za igranje više različitih igara (ponajviše Skyrim, Middle Earth: Shadow of Mordor, Dragon Age: Origins, Metro 2033 i Civilization V) na dva računala - mom Lenovu Ideapad Y580 i Acerovom Aspire V Nitro. I nakon višesatnog korištenja dojam je bio isti kao i prvi.

X-G300 odlično leži u ruci. Plastična površina na gornjoj strani miša, uključujući tipke, ostavlja dojam kao da je gumirana. Ugodna je na dodir te ne zamara ni nakon intenzivnog korištenja.

Svih šest tipki moguće je lako dosegnuti i dobro su reagirale kad se za to ukazala potreba. Mogućnost promjene stupnja razlučivosti (dugmetom koje je smješteno odmah ispod kotačića za skrolanje) dobra je fora, iako ne mogu reći da sam je puno koristio. Nije se zablokirao ni nakon višesatnog igranja intenzivnijih igara.

Najbolje je poslužio dok sam ga vozio po podlošci. Druge površine nisu se pokazale naročito dobrima. Lagan je, iako ne i previše praktičan za transport zbog poduljeg kabela.

Omjer cijene i onog što ovaj Geniusov munjom obilježen mališan nudi čini mi se prilično povoljnim. Bilo mi je pomalo žao što se rastajemo.


Genius G-X300 - specifikacije i sistemski zahtjevi

Broj tipki: šest, s promjenjivim funkcijama, mogućnost promjene rezolucije tijekom igranja (1.000/1.600/2.000 dpi)
Ubrzanje: 15 Gs
Ostalo: ambijentalno osvjetljenje (sedam boja)

CPU: Intel/AMD, radnog takta barem 1 GHz
RAM: barem 2 GB
USB: barem 1.1
Podrška za Windows: 8/7/Vista/XP

Cijena: 139 kuna (preporučena)