WALL ART

Flickr i globalno otkrio svoj servis za ispis fotki

18.11.2014 u 08:37

Bionic
Reading

Ljubitelji fotografije i posebno korisnici Yahoo servisa Flickr sada mogu kupiti i ispisane fotografije spremne za postavljanje na zid. Servis nazvan Wall Art sada je dostupan globalno, a ovim će u nemaloj mjeri biti konkurentan i onome što nudi stranica DeviantArt

Wall Art nudi izbor različitih materijala za ispis, kao i veličina od 8" puta 10" sve do 20" puta 30" (oko 51 puta 76 centimetara). Posjetitelji trebaju tek otići na stranicu za kreiranje sadržaja i slijediti upute.

Korisnici ne trebaju brinuti ni o razlučivosti, jer će ih servis na vrijeme upozoriti ako je slika nedovoljno dobre kvalitete za ispis u traženoj veličini. Kompanija za sada nudi 40 posto popusta za ispis, čija cijena ovisi uglavnom o veličini i načinu izrade slike. Tako primjera radi ispis na platnu dimenzija 16" puta 20" košta 89 dolara, dok je ispis na arhivskom foto papiru uz 1-inčni okvir s drvenom teksturom istih dimenzija 109 američkih dolara.

Yahoo je Flickr kupio još 2005. godine, a otkako je Marissa Mayer preuzela kormilo nad kompanijom Flickr je počeo ozbiljno konkurirati postojećim rješenjima na tržištu.