ORAO S KAMEROM

Ovako izgleda Pariz iz prave ptičje perspektive

30.10.2014 u 11:56

Bionic
Reading

Orao štekavac, vrsta koja je izumrla u Francuskoj prije više od 50 godina, 28. rujna poletio je s vrha Eiffelovog tornja u Parizu i preletio rijeku Seinu do vrtova Trocadero, gdje su dočekali njegov dreser Jacques Olivier Travers i mnoštvo okupljenih

Travers je direktor neprofitne organizacije, FREEDOM čiji je cilj ponovno vraćanje orla štekavca u njegovo prirodno stanište u francuskim i švicarskim Alpama.
Orla su opremili Sonyjevom video kamerom HDR-AZ1 Action Cam Mini, koja je bila pričvršćena na orlova leđa i zabilježila cijeli let.

Japanska je korporacija službeni sponzor organizacije FREEDOM. Opskrbili su ih svojim kamerama kako bi omogućili točno dokumentiranje letova bjelorepih orlova. Te se snimke koristi kako bi se naučilo više o ponašanju orlova i kvalitetnije pripremio teren za ponovno vraćanje u njihovo stanište.


Kamera može snimati u punom HD-u. Dodatno je poboljšana Sonyjevom tehnologijom SteadyShot i GPS podacima o o snimljenom materijalu. Male dimenzije omogućuju postavljanje na orlova leđa, bez velikog ograničavanja njihovog prirodnog leta.

Pogledajte:

Eagle flies over Paris with Sony Action Cam Mini