PREDUGO JE TREBALO...

Office za Mac (konačno) u svježem ruhu

01.11.2014 u 07:45

Bionic
Reading

Korisnici Mac računala su, na žalost, već duže vremena bez Officea koji bi bio u rangu onog na Windows platformi. To ne čudi, s obzirom da je i trenutna verzija (Office 2011) već po izlasku kaskala za mogućnostima one na Windows platformi. Situacija bi se uskoro ipak mogla izmijeniti, jer su se konačno pojavile informacije da u Redmondu spremaju nešto novo

Office 2011 je najavljen još 2009. godine, a do danas je doživio i tri Service Packa. Usprkos tome, mogućnosti su još uvijek dovoljno ograničene da su korisnici Appleovih računala u nemalom broju počeli koristiti druge alate - uključujući i Appleove. Kineska adresa cnBeta je navodno u posjedu interne testne verzije nadolazećeg Office paketa za OS X, a vizualno ovaj programski paket po svoj prilici prati najnoviji operativni sustav iz Applea, OS X 10.10 Yosemite.

Osim estetike, koja se tiče i prilagodljivosti sučelja Retina ekranima (visoke razlučivosti), čini se kako će tu biti i niz funkcionalnosti koja je do sada nedostajala - uz integraciju s Appleovim računalima kao nikad do sada. Glasine tako govore o Office 16 podršci za Notification Center Appleovog operativnog sustava, ali i drugim karakteristikama.

Za sada nije jasno kada će Microsoft i službeno otkriti postojanje novog Officea za Mac, no čini se kako će to biti svakog trenutka: