PRENOSIVI ZVUČNIK

B&O predstavio nešto što si možda mogu priuštiti 'obični smrtnici'

24.10.2014 u 15:21

Bionic
Reading

Dok su u kompaniji Bang & Olufsen možda poznatiji po skupocjenim audio proizvodima, novim proizvodom BeoPlay A2 su se koliko-toliko približili i običnim smrtnicima. Posrijedi je njihov prvi prenosivi Bluetooth zvučnik, čime su u kompaniji zakoračili u sve popularniji segment uređaja

Po cijeni nešto manjoj od tri tisuće kuna, i dalje je riječ o svojevrsnom audio luksuzu - no u kompaniji tvrde da je zvuk jednostavno spektakularan, a tu je i baterija koja može osigurati do 24 sata reprodukcije (ili 30 sati u slučaju nešto manje glasnoće). U Engadgetu su pri testiranju zvučnika rekli tek kako je dovoljno dobar da ga se može iskoristiti i kao primarni izvor zvuka u kućanstvu.

Osnova zvučnika je napravljena iz jednog komada aluminija, a B&O navodi kako je usprkos masi od 1,1kg BeoPlay A2 itekako namijenjen prenošenju. 'Izrađen je od visokokvalitetnih materijala, a jednako dobro i zvuči', stoji na stranici. Službene karakteristike navode još i snagu od 180W te vrhunski stereo zvuk, iako se povezuje bežično s izvorima (do njih osam). U većini trgovina će se moći naći od početka studenog, u crnoj, sivoj i zelenoj varijanti.

B&O predstavio nešto što možda mogu priuštiti 'obični smrtnici'

Usprkos prenosivosti, ovaj zvučnik za razliku od konkurencije ipak nije namijenjen za bilo kakav teren jer nema nikakvu zaštitu (poput vodonepropusnosti i sl.) pa ga se ne savjetuje nositi na plažu, blizu bazena i sl.