IBM FORUM 2014

Kako podatak i informacija mogu biti novi resursi

23.10.2014 u 11:12

Bionic
Reading

Potragom za odgovorom na to pitanje bavit će se, između ostalog, dvanaesti godišnji IBM-ov forum Business Connect, koja će pod sloganom 'New Era of Smart' biti održana 29. i 30. listopada u Opatiji

Iz domaćeg ogranka IBM-a najavljuju četiri konferencijska niza (marketing, poslovna transformacija, inovativni proizvodi i usluge te infrastruktura), tijekom kojih će više naglaska nego dosad biti na korisničkim iskustvima, kao i na globalnim trendovima, novim poslovnim rješenjima i tehnologijama.

'Tehnologije donose pomak koji omogućuje neograničeni napredak u marketingu, financijama, upravljanju radnom snagom, proizvodnji, u gotovo svakom aspektu poslovanja. Konferencijom BusinessConnect - IBM Forum 2014, želja nam je potaknuti svakog sudionika na razmišljanje o tome što njegovoj tvrtki donosi to novo doba poslovanja', rekao je poslovni direktor IBM-a Hrvatska, Damir Zec


Očekuje se kako će okupiti više od 300 sudionika iz domaćeg IT i poslovnog sektora.

Prvi konferencijski dan otvorit će Alexey Ershov, dopredsjednik Apple Alliance Europe, koji će u sklopu predavanja IBM partnership with Apple pobliže objasniti jedno od najznačajnijih partnerstva u poslovnom svijetu u posljednje vrijeme, ono između tvrtki IBM i Apple.

U sklopu ekskluzivnog partnerstva IBM će kroz svoje poslovne kanale prodavati Appleove pametne uređaje s iOS operativnim sustavom (iPhone i iPad) na kojima će biti predinstaliran softver za poslovne korisnike kojeg će Apple i IBM izraditi zajedničkim snagama.

Tijekom predavanja New era of smart - now it get´s interesting predsjednik IBM-a Europe Harry Van Dorenmalen objasnit će kako su nove tehnologije posljedica razvoja novih tržišta, napretka u gospodarstvu, inovacija u financijama i primjene novih poslovnih modela.

Bit će, između ostalog, predstavljena iskustva Ministarstva pravosuđa s projektima e-Predmet, e-Oglasna ploča i e-Građani, kao i onda u Agrokoru, FINA-i te mađarskoj tvrtci Mavir i turskoj Tani. Premijeru će imati procesor Power 8.

Jedna od tema ovogodišnje konferencije su start-upovi, gdje će se u sklopu završnog okruglog stola kojeg će moderirati Saša Cvetojević predstaviti uspješni hrvatski startupovi (Teddy the Guardian, Mate Rimac) te govoriti o tome što je sve potrebno za pokretanje startupa i kako on postaje uspješan.