NAGRADNJAČA

Vodimo vas na Zagreb AV Show 2014!

23.10.2014 u 09:00

Bionic
Reading

Zagreb AV Show 2014, najveći specijalizirani sajam potrošačke elektronike u regiji i ovom dijelu Europe, održat će se u hotelu Sheraton Zagreb od 24. do 26. listopada. Ovogodišnja jubilarna dvadeseta manifestacija okuplja 34 izlagača iz Hrvatske i regije, a odvijat će se na tri kata te zauzeti gotovo 1.100 m2 izložbenog prostora.

Ove godine, sajam je podijeljen na dva generalna tematska smjera - potrošačku elektroniku i Hi-Fi. Uz standardno zanimanje za stereo i high-end audio proizvode i sustave koji će biti podijeljeni po demo sobama, velik interes publike očekuje se u segmentu potrošačke elektronike. Velika dvorana u prizemlju hotela bit će mjesto predstavljanja najnovijih modela 4K Ultra HD i Full HD televizora, sustava kućnog kina, WiFi multimedije, mobilnih telefona i tableta. Naglasak u ovom segmentu je, osim 4K UHD slike, WiFi streaming audio i multimedijalnih sadržaja na za to prilagođene audio i videouređaje, u više zona, na više potpuno autonomnih jedinica. Na prvom i drugom katu hotela bit će predstavljeni vrhunski audio i video proizvodi od kojih će mnogi biti po prvu put prikazani na domaćem tržištu, a koji uključuju i audio-manufakture iz Hrvatske i Slovenije koje već osvajaju svjetska tržišta.

Najznačajniji su izlagači ove godine Samsung, Panasonic i Philips. Trendovi u svijetu potrošačke elektronike i dalje najveći potencijal vide u razvoju uređaja i tehnologije prikazivanja 4K TV sadržaja. Među proizvodima za koje se vjeruje da će izazvati divljenje i najveću pažnju posjetitelja, izdvajaju se:

•najveći zakrivljeni Ultra HD TV prijamnik na svijetu, dijagonale 105 inča i cijene više od 100.000 EUR (Samsung)
•TV uređaji temeljeni na operativnom sustavu Android (Philips)
•4K LCD TV uređaj koji kvalitetom slike konačno prestiže referentne plazma modele (Panasonic)

Još jedna posebnost sajma Zagreb AV 2014 bit će i demostracija kućnog kina u kojem je naglasak stavljen na vrhunske videoprojektore (Epson, Optoma i JVC), koji će projicirati Full HD sadržaje na projekcijsko platno i uz podršku višekanalnih AV receivera.

Osim tehnike, svi posjetitelji biti će u prilici obnoviti svoju glazbenu kolekciju novim izdanjima CD i LP ploča na štandovima tvrtki Aquarius Records i Dancing Bear, od kojih se posebno ističe jedna ekskluziva. Remasterirana reizdanja albuma "Led Zeppelin IV" i "Houses of the Holy" benda Led Zeppelin ekskluzivno će u Hrvatskoj biti objavljeni u petak, 24. listopada – tri dana prije izlaska u ostatku Europe i četiri dana prije izlaska u SAD. Hrvatski fanovi tog legendarnog rock'n'roll benda remasterirane albume će 24.10. moći kupiti isključivo na sajmu "Zagreb AV Show 2014" te u CD shopu Dancing Bear u Gundulićevoj 7.

Prvi dan sajma (petak, 24.10.) namijenjen je samo za izlagače stereo i high-end proizvoda, a druga dva dana (subota i nedjelja, 25. i 26.10.) sajmu se pridružuju vodeći proizvođači potrošačke elektronike u velikoj dvorani (620 m2) u prizemlju hotela. Cijena ulaznice za sajam Zagreb AV Show 2014 iznosi 20 kuna i vrijedi za sva tri dana održavanja sajma. Glavni pokrovitelj i suorganizator ove međunarodne manifestacije je magazin hifimedia.

Tportal.hr svojim čitateljima poklanja 20x2 ulaznice za sajam!

Imena dobitnika objavit ćemo u četvrtak, 23. listopada.

Po dvije ulaznice su osvojili:

Gordana Brlek
Tamara Lendjel
Josip Ivasić
Marija Mikić Kavran
Tomislav Matić
Darko Skuliber
Davor Marković
Davorin Zadrović
Željko Marković
Kristina Vrdelja
Damir Čukelj
Davorin Gluhak
Nikolina Mamlić
Tomislav Goleš
Nikola Potravi
Ana Vujević
Darjan Bartula
Saša Kučan
Mislav Štimac
Mihaela Berger