IZMJENIČNA STRUJA

Što će roboti raditi u zagrebačkoj galeriji?

20.10.2014 u 07:16

Bionic
Reading

Od 28. listopada Udruga za razvoj uradi-sam kulture Radiona.org/Zagreb Makerspace postaje rezidencijalni lab u zagrebačkoj galeriji 'Miroslav Kraljević'. Pripremaju raznovrstan i zanimljiv program

Rezidencijalni program G-MK i Radione pod nazivom Izmjenična struja bit će realiziran u uobičajenom radnom vremenu laba, utorcima od 20 sati i subotama od 18 sati nadalje u sklopu sljedećih grupa: Robotika i hakiranje, napredna audio sekcija, Processing (dizajn interakcija), BIOsekcija, 3D printanje, nosiva tehnologija i eTekstil, Balkansko raketarstvo i leteći objekti, mikrokontroleri i hands-on elektronika, uradi-sam print i dizajn, FPGA, napredno programiranje, uradi-sam protetika te cijeli niz edukativnih programa posebno namijenjenih za početnike, djecu, mlade i umirovljenike.

Kustoski timovi G-MK i Radione također će zajednički osmišljavati pojedinačne programe koji povezuju područja suvremene umjetnosti, intermedijskih i inovativnih tehnoloških praksi.


Radiona.org trenutno se nalazi u istraživačkoj fazi projekta Amplitude slike i zvuka, za što je dobila potporu Zaklade Kultura nova te će uskoro izaći u javnost svojim prvim uradi-sam elektroničkim kompletom u sklopu kojeg će umjetnici, elektroničari i dizajneri laba kreirati open source sintesajzer/teremin pogonjen na ATmega mikrokontroleru. U sklopu istraživanja bit će održana radionica za zainteresiranu javnost.

Također u tijeku je realizacija godišnjeg programa domaćih i međunarodnih radionica te priprema za izložbu Zvučni hibridi - kreativna sonologija.

Dio programa također će biti realizirano uz pomoć Tehničkog muzeja i Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade - Pogon, dok je tehničku pomoć dala i udruga Domino.

Više:Radiona