CROINVEST.EU

Domaća crowdfunding platforma dobila još dva projekta

21.10.2014 u 20:16

Bionic
Reading

Nakon uspješno provedene prve etape pilot programa, u kojoj je Centar za društvene inovacije i održivi razvoj predstavio projekt Adria Dunk Tank, započela je druga etapa pilot programa crowdfunding platforme Croinvest.eu

Predstavljena su još dva projekta - projekt Biti bolji iza kojeg stoji časopis Poduzetnik i projekt Zvučne knjižnice, iza kojeg stoji Zaklada Čujem, vjerujem, vidim

Zaklada Čujem, vjerujem, vidim od 2008. radi prilagodbu literature za potrebe slijepih osoba. Žele ponuditi slijepim i slabovidnim osobama, osobama s oštećenjem vida i perceptivnim poteškoćama te onima koji zbog fizičkog hendikepa nisu u stanju držati knjigu ili rukovati njome (fokusirati ili pomicati oči u mjeri u kojoj bi se omogućilo čitanje) kontinuirano pružanje usluga prilagodbe knjiga i mogućnosti posuđivanja ili dostave knjižne građe, odnosno novih zvučnih knjiga.

To bi im omogućilo kvalitetnije obrazovanje, istraživanje i informiranje. Najbolji način za ostvarenje toga cilja je osnivanje zvučne knjižnice. Trenutno je slijepim i slabovidnim osobama, kao i osobama koje iz bilo kojeg drugog razloga ne mogu koristiti standardni tisak, dostupno tek 0,4 posto objavljenih naslova.


U rujnu 2013. godine časopis Poduzetnik, u suradnji sa četiri udruge, pokrenuo je edukativno-kreativni projekt Biti bolji - Be Better, usmjeren na poticanje mladih na poduzimanje poduzetničkih pothvata nakon završetka srednjoškolskog ili visoko školskog obrazovanja, a koji će biti realiziran tijekom ove i iduće dvije godine.

Obuhvaća niz aktivnosti koji potiču mlade na učenje, stjecanje vještina, znanja, izvrsnosti i inovativnosti, a s krajnjim ciljem poticanja poduzetničke kulture, razvoja kreativnih sposobnosti učenika osnovnih i srednjih škola kojima projekt može pomoći u razvoju kapaciteta stjecanja znanja, pripremi za tržište rada, odabiru područja školovanja, poticanju samozapošljavanja, povećanju zapošljavanja mladih, poticanju pozitivnog odnosa prema poduzetništvu i obrtništvu, razvoju inovativnih ideja te shvaćanju značaja cjeloživotnog učenja.

Više:Croinvest