ZA KOJU GODINU

Samsung sprema savitljive baterije

21.10.2014 u 07:19

Bionic
Reading

Na sajmu InterBattery 2014 u Koreji Samsung u fokus vraća savitljive baterijske tehnologije za gadgete. Južnokorejski div možda nije prva kompanija koja je odlučila objaviti/najaviti ovakvo što - nešto ranije (točnije u listopadu 2013.) LG je prezentirao svoja rješenja, uključujući i bateriju oblika kabla. No, Samsungova ideja ide možda i korak dalje...

Za razliku od kompanije LG, ili barem njihovih starijih rješenja, Samsung razvija baterije koje će se lako smjestiti u nosive gadgete svih oblika. Kompanijina branša pod imenom Samsung SDI otkrila je baterije koje je moguće smotati, bez utjecaja na kapacitet.

Naravno, posrijedi su tek prototipovi, nespremni za masovnu proizvodnju. Kompanija tvrdi da će se u sljedećih tri godine tehnologija ipak pojaviti u rukama krajnjih potrošača - ili točnije - u nosivim gadgetima. S obzirom da je možda najveći problem današnjih nosivih gadgeta upravo trajanje baterije, ulaganje u razvoj ovakvih komponenti Samsungu bi se itekako moglo isplatiti.


Ipak, da bi se dogodila značajnija revolucija u svijetu baterija, potrebno je izraditi i one koje nisu samo savitljive - već jednostavno većeg kapaciteta. U tome bi možda ulogu moglo imati i nedavno otkriće 'svetog grala' istraživača sa Stanforda.