BOLJA OD GOOGLE MAPSA

Hrvatska aplikacija navodit će građane i turiste po Dubaiju

16.10.2014 u 09:00

Bionic
Reading

Softverska tvrtka Mireo, poznata po sustavima GPS navigacije Genius Maps i Don't Panic, postala je isporučiteljica službenih navigacijskih aplikacija za iOS i Android za Dubai, Rijad i Dammam.

Mireo je ovih dana naručiteljima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Saudijskoj Arabiji isporučio tri nova programska rješenja za GPS navigaciju i informacije o stanju u prometu.

Vlasti u Dubaiju, Rijadu i Dammamu, u nastojanju da svojim građanima i posjetiteljima omoguće izbjegavanje prometnih gužvi i lakše snalaženje, odlučile su se na rješenje zasnovano na GPS navigaciji Genius Maps.

Tako će svim korisnicima uređaja pogonjenih iOS-om i Androidom u Emiratima i Saudijskoj Arabiji biti dostupna besplatna navigacija s najnovijim kartografskim podacima i ažurnim informacijama o stanju prometa. To je posebno značajno u Rijadu i Dubaiju gdje se, zbog intenzivnih građevinskih radova često mijenja prometna regulacija, što uzrokuje gužve u prometu.


Navigacija RTA Smart Drive za Dubai dio je ambicioznog projekta Smart City u sklopu priprema za EXPO 2020

'Vjerujemo kako će RTA Smart Drive biti pouzdaniji od Google Maps jer koristi podatke dobivene od policije i ostalih javnih službi. Koriste se i podaci o planiranim radovima i predviđenim obilaznim cestama, o prometnim nesrećama i dojave od taksista', rekao je Ahmad Hashem Behroozian, direktor Dubai RTA-ove agencije.

'Radi se o rješenju u cijelosti razvijenom u Hrvatskoj i našem najboljem navigacijskom sustavu. Arhitektura našeg softverskog rješenja omogućila je brzu prilagodbu sustava na arapski jezik i, što je posebno značajno, korištenje mjesnih informacija o stanju u prometu. Brzina isporuke uz strogo ispunjavanje svih zahtjeva bile su ključne za dobivanje ovog posla', rekao je član uprave Mirea zadužen za razvoj i istraživanje Ivica Siladić

Genius Maps besplatna je navigacija dostupna i hrvatskim korisnicima na Appleovom App Storeu i Googleovom Playu.