CLOUD COMPUTING

Za Philips, budućnost zdravstva je u oblaku

09.10.2014 u 09:43

Bionic
Reading

Tijekom nedavno održane konferencije 'Philips Innovation Experience 2014' predstavljeno je niz tehnoloških rješenja vezanih uz zdravstvo i računalstvo u oblaku

U hitnim medicinskim slučajevima kao što je akutni infarkt miokarda važna je svaka sekunda. Philips razvija krvnu pretragu Minicare Cardiac Troponin-I (cTnI) koja će doktorima na licu mjesta dati rezultate na razini laboratorijskih mjerenja kako bi mogli postaviti preciznu dijagnozu i donijeti odluke o tijeku liječenja.

Za oboljele od raka prostate razvijaju rješenje UroNav, koje kombinira podatke dobivene oslikavanjem magnetskom rezonancijom, ultrazvukom i elektromagnetskim praćenjem preciznih biopsija prostate.


VISIQ je uređaj koji čine ultrazvučna sonda povezana s centralnom jedinicom u obliku tablet računala, a koji daje kvalitetu dijagnostičke informacije jednakovrijednu novom standardnom kliničkom uređaju. Omogućuje obavljanje ginekoloških i abdominalnih pregleda bilo gdje.

Uređaj TENS (Trancutaneous Electronic Nerve Stimulation - transkutano električno podražavanje živca) putem aplikacije pomaže korisnicima odabrati osobni tretman kako bi ublažili bol.

BlueControl namijenjen je oboljelima od psorijaze. Riječ je o mobilnom terapijskom uređaju koji bez lijekova kontrolira blagu do umjerenu psorijazu pomoću plavog LED svjetla, smanjujući crvenilo, ljuštenje, dubinu i obim psorijaze bilo gdje na tijelu.

eCareCompanion i eCareDoordinator prve su dvije kliničke aplikacije razvijene na platformi Philips Digital Health Platform smještenoj u računalnom oblaku, a pomažu zdravstvenom osoblju u praćenju i njezi pacijenata s više kroničnih stanja u njihovom domu.

Konačno, predstavljena su i rješenja koja povezuju LED svjetla sa senzorima, kontrolirajući i umrežavajući uređaje i aplikacije Philips , a koja mogu dovesti do uštede energije do 80 posto.