U SVAKU SFERU ŽIVOTA

Facebook želi brinuti i o vašem zdravlju

05.10.2014 u 07:50

Bionic
Reading

Baš kako su se u prilično 'plodnu igru praćenja zdravlja' korisnika uključili brojni proizvođači i IT divovi, čini se kako to planira i Facebook. Prema pisanju Reutersa, kompanija užurbano radi na izradi vlastitog rješenja digitalnog sustava za kontrolu zdravlja, kojim žele konkurirati Appleu i Googleu

Izvori za Reuters navode kako su planovi još uvijek u razvoju te da u Facebooku rade na online 'zajednicama za podršku', koja bi spojila korisnike ove društvene mreže, a koji pate od raznih bolesti. Manji tim je pripremljen i za realizaciju aplikacija za 'preventivu', koje će ljudima pomoći u poboljšanju načina života.

'Zdravstvo je povijesno gledano bilo od velikog interesa za Facebook, no to je palo u drugi plan pored drugih i bitnijih proizvoda. Rukovoditelji kompanije su nedavno došli do zaključka kako bi zdravstveni segment mogao funkcionirati za povećanje angažiranosti korisnika stranice', navodi Reuters.


Kao i uvijek, od najvećih problema u razvoju ovog plana je istaknuta privatnost korisnika. Politika koju drži ova popularna društvena mreža će se svakako morati prilagođavati, posebno zbog uvođenja segmenta vezanog uz zdravlje, jer će ljudi s kroničnim oboljenjima u nemalom broju koristiti lažna imena kako bi tu informaciju podijelili s drugima.

Facebook je odbio pružiti komentar za Reuters