MOJ ZABA START

Zagrebačka banka traži projekte, dijeli čak milijun kuna

01.10.2014 u 13:13

Bionic
Reading

Zagrebačka banka će putem tri natječaja podijeliti milijun kuna. Traže se projekti u području zelenog poduzetništva, poduzetništva u kreativnoj industriji i inovativni startupovi

Natječaj Moj Zaba Start podijeljen je na tri kategorije. Moja prilika namijenjena je inovativnim poduzetničkim i startup projektima, Moja zelena zona zelenom poduzetništvu, a Moja kreativna crta kreativnoj industriji.

Odabranim projektima bit će donirano ukupno milijun kuna. Prošle godine se na natječaj prijavilo 420 projekata. U Zabi očekuju kako će ove godine ponoviti, pa i nadmašiti taj rezultat.

Natječaj je dobio vlastitu web stranicu na adresi www.mojzabastart.hr. Sadrži više pojedinosti o projektu, dodatni sadržaj vezan uz prošlogodišnje pobjednike, smjernice za pripremu poslovnog plana i prijavnice.


U svakoj kategoriji tri pobjednika koje odabere žiri dobit će po sto tisuća kuna potpore, dok će javnost moći odabrati svoj omiljeni projekt, koji će dobiti 33 tisuća kuna. U slučaju da žiri i javnost odaberu isti projekt, dobit će 133 tisuće kuna. Svim finalistima bit će omogućena edukacija kroz radionice vezane uz poslovno planiranje.

Filip Despot iz studija Grupa, koji je sudjelovao u natječaju prije dvije godine, rekao je kako im je pobjeda omogućila pokretanje serijske proizvodnje i potakla ih na stvaranje vlastitog brenda, što ih je dovelo do sudjelovanja u projektu Europske komisije EU Gateway i prilike za ulazak na azijsko tržište. 'Pred potpisivanjem smo ugovora za distribuciju u Japanu, a pripremamo se i za tajvansko tržište', rekao je.

Prijaviti se možete od 1. listopada do 1. prosinca.

Partneri natječaja Moja prilika su HAMAG-BICRO, Sense Consulting, Sveučilište u Zagrebu i Udruga inovatora Hrvatske. Ambasadori su Adria Scan, Algebra, Pet minta i Pokloni.me.

Za Moju zelenu zonu partneri su Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj, REGEA i Savjet za zeleni razvoj. Ambasadori su Bioinventa, eko-knjižnica Vukovar, eko poljoprivredno gospodarstvo Sever i Membrain.

Moju kreativnu crtu podržavaju Hrvatska obrtnička komora, Bruketa&Žinić, HNK Varaždin i Dean Sinovčić, a promicat će ju Print Cerovski, Faktura, Planet Art i Grupa.