STAV JE VAŽAN

Ovim trikovima ćete ispasti ljepši na fotografijama

01.10.2014 u 14:32

Bionic
Reading

Ne sviđa vam se kako ispadate na fotografijama? Evo nekoliko savjeta i trikova kako se dobro postaviti i prikriti nesavršenosti i prikazati se u što boljem svjetlu

Želite izgledati mršavije? Promijenite kut snimanja
Kamera deblja, to je poznato. No, kako ćete ispasti na fotografiji u velikoj mjeri ovisi o kutu snimanja.

Stojite li ili sjedite ravno ispred kamere, uhvatit će većinu vašeg tijela. Stoga se postavite pod kutom od 45 stupnjeva u odnosu na nju, prebacite težinu na nogu koja je udaljenija, a ruku koja je dalje sakrijte iza leđa.

How to Pose for the Camera (for Women)



Za fotografije glave važna je čeljust. Fotograf Peter Hurley kaže kako treba isturiti bradu i nagnuti glavu naprijed. Pogledajte kako:

It's all about the Jaw!

Blog Fab After Forty nudi tri jednostavna pravila kako izgledati mršavije na fotografijama:

1) Ne pozirajte uz mršavu osobu, naročito ako nosite istu odjeću.
2) Nemojte stajati najbliže kameri.
3) Ako možete, sakrijte trbuh iza nečega.

Još jedan jednostavan savjet: kad možete, nosite crnu ili odjeću tamnije boje.

Maksimalno povećajte prisutnost na fotografiji
Ako ste mršavije građe, okrenite se punim tijelom prema objektivu, tako da ispadnete široki koliko je god moguće. Idealno je gledati tek malo pored kamere.

Važna je i odjeća. Najbolje je biti u svijetlim bojama i/ili na svijetloj pozadini. Izbjegavajte odjeću bez rukava.

Nemojte biti živčani i izbacite iz glave pomisao kako nećete dobro ispasti na fotografiji. Zamolite fotografa da odbroji do tri prije no što vas snimi. Zatvorite oči i udahnite. Netom prije što dođe do tri izdahnite, otvorite oči i nasmiješite se. Lice će vam izgledati opušteno, a osmijeh realističan.


Kako ispasti viši?
Pozirate li s nekim tko je viši od vas, izbjegavajte nešto što bi se moglo koristiti za usporedbu. Recimo, s višom osobom se nemojte slikati uz telefonsku govornicu.

Ako je moguće, sjednite. Promatračev mozak ne obraća toliko pozornost na visinu dok gleda osobe koje sjede. Slikaju li vas dok stojite, pojačavanju dojma visine pomoći će vrlo kratke suknje ili hlačice, pogotovo ako su fotografije uspravne.

Izbjegavajte fotografije cijelog tijela. Ako ne možete, zamolite fotografa da vas snimi iz nižeg kuta, ispod razine vašeg struka ili u ravnini s njim. Dobro je i da vaše tijelo ispuni fotografiju jer to daje iluziju vertikalne duljine.


Što se odjeće tiče, ako zbog nečeg noge izgledaju tanje, zbog toga će izgledati i dulje.

Slikaju li vas u skupini s drugima, postavite se naprijed, bliže kameri.

Kako stati u kadar
Većina savjeta za niske ljude vrijedi i za visoke. Kad možete, sjednite dok vas fotografiraju. Ako na fotografiji nije vaše cijelo tijelo, to vam ide u prilog. Ako vas fotkaju cijelog, objektiv treba biti na razini struka, a kadar ispunjen.

Za grupne fotografije povucite se u pozadinu, dalje od kamere.

Odaberite prave boje, budite aktivni
Nemojte pretjerivati sa šminkom. Za portrete odaberite smirene boje i prigušenu pozadinu, tako da vas istaknu. Izbjegavajte jako svjetlo.

Neka vas fotografiraju dok se nečim bavite, dok ste u pokretu. Dobro bi bilo da vas uhvate dok se bavite omiljenim hobijem. Djelujte aktivno i prisutno.

I ne zaboravite se dobro zabaviti.

Izvor:Life Hacker