MRCINA

Upoznajte smartphone koji će vam se omotati oko ruke

30.09.2014 u 15:17

Bionic
Reading

Portal je pametni telefon fleksibilnog OLED zaslona dijagonale šest inča (15,2 centimetra), čiji tvorci trenutno pokušavaju prikupiti novac na platformi za crowdfounding Indiegogo

Prvenstveno je namijenjen zaljubljenicima u sportske aktivnosti i rekreaciju. U Arubixsu, koji stoji iza projekta, obećavaju kako će biti ne samo savitljiv, već i otporan na udarce i vodu (do deset metara dubine).

Kućište bi mu trebalo biti izrađeno od kevlarom ojačanog poliuretana. Dolazio bi s 'najbržim višejezgrenim procesorom', 64 GB ugrađene memorije i dva GB RAM-a, četiri kamere (dvije naprijed, dvije nazad), baterijom kapaciteta 3200 mAh te podrško za GSM, 4G, Bluetooth 4.0, NFC, GPS i bežično punjenje.


Pokretat će ga operativni sustav temeljen za Androidu s vlastitim sučeljem. Moći će ga koristiti i ljevaci i dešnjaci, gestama i pokretima.

Traže 300 tisuća dolara (oko 1,6 milijuna kuna). U trenutku pisanja ovog teksta imali su nešto manje od 24 tisuće (oko 130 tisuća kuna). Kampanja za Portal na Indiegogou završava 24. listopada.