OGRANIČENI KONCEPT

Samsung Galaxy Note Edge nije za svakoga

28.09.2014 u 08:32

Bionic
Reading

Predsjednik Samsung Electronicsa, D.J. Lee otkrio je kako Galaxy Note Edge predstavlja 'koncept ograničenog izdanja', što znači da će biti proizveden u mnogo manje primjeraka nego paralelno otkriveni Galaxy Note 4

ZDNet Korea prenosi da će uređaj s neobičnim dodatkom ekrana uz desni rub krenuti u prodaju u Južnoj Koreji ovaj mjesec, kao i to da će se postupno prodavati na više 'ograničenih tržišta'. Za sada nije jasno o koliko tržišta je riječ, no dostupnost 'običnog' Notea 4 se očekuje u više od 140 zemalja već do kraja sljedećeg mjeseca.

Neki od mobilnih operatera diljem svijeta su se već oglasili da ih Note Edge ne zanima pretjerano, a britanski prodajni lanac Clove je primjerice rekao kako njegovi distribucijski partneri nemaju namjeru uzeti ovaj Samsungov uređaj, 'barem ne u skorije vrieme'.


Samsung se još nije službeno oglasio oko cijene Note Edge mobitela, no procurene informacije govore o kakvih 999 eura u prednarudžbi (Njemačka), što je u konačnici tristotinjak eura više od Galaxy Notea 4, s kojim ovaj uređaj ima mnogo zajedničkih karakteristika.

Vrijedi podsjetiti da Note Edge donosi 5,6-inčni Quad HD+ Super Amoled ekran, Qualcommov Snapdragon 805 čip, 3GB radne memorije, 32/64GB spremišnog prostora uz microSD podršku, 16MP kamericu straga, S Pen olovku, čitač otiska prsta i bateriju od 3.000mAh.