XIAOMI NUDI

A zašto ne biste izmjerili tlak ovim gadgetom

29.09.2014 u 07:35

Bionic
Reading

Kineska kompanija Xiaomi je otkrila kako je u partnerstvu s iHealth Labs otkrila svoj prvi proizvod namijenjen provjeri zdravlja korisnika. Točnije, otkrili su poseban dodatak za pametne telefone koji služi za mjerenje tlaka

Dodatak će biti dostupan za kakvih 33 dolara isključivo preko weba kompanije, a stići će uz pripadajuću aplikaciju. Xiaomi tvrdi da je dock jednostavan za korištenje i idealan za starije potrošače, a rezultati mjerenja se lako dijele s obitelji - ili s doktorima.

Prije nego se netko upita je li korištenje naziva iHealth protuzakonito - valja imati na umu da je vlasnik tog zaštićenog imena partnerska kompanija iHealth Labs, koja je među ostalim proizvodila i gadgete/dodatke za Appleove uređaje.

Xiaomi je nedavno u iHealth Lab investirao 25 milijuna dolara, a koje će u iHealthu iskoristiti za razvoj inovativnih rješenja i širenje na globalno tržište. Riječ je o kompaniji koja je 2012. godine otkrila svoj prvi bežični tlakomjer, a 2013. su predstavili i bežični gadget za mjerenje razine šećera u krvi.