10 MILIJUNA PRIMJERAKA

Recite što hoćete, no iPhone ponovo ruši rekorde prodaje

22.09.2014 u 16:55

Bionic
Reading

Apple je danas objavio kako su usporučili više od 10 milijuna novih iPhone jedinica. Novi rekord je postignut svega tri dana nakon službenog početka prodaje 19. rujna u desetak zemalja. 26. rujna bi se modeli iPhone 6 i iPhone 6 Plus trebali početi prodavati u dodatnih 20 zemalja, a do kraja godine se očekuej dostupnost u 115 država diljem svijeta

Na Mac Stories su napravili i grafikon kojim su prikazali rezultate prodaje prethodnih modela - uz prednarudžbe gdje su ti podaci bili dostupni. iPhone 6 i 6 Plus kombinirano su isporučeni u milijun primjeraka više no što je to bio slučaj s prošlogodišnjim modelima iPhone 5s i 5c.

Na prednarudbže (prvih 24 sata) je otpalo četiri milijuna primjeraka, dok je ostatak prodan izravno u trgovinama. 'Prodajni rezultati iPhonea 6 i 6 Plus su premašili naša očekivanja - i teško da možemo biti sretniji', izjavio je u priopćenju za javnost čelnik Applea Tim Cook.


Apple je ovim nastavio trend obaranja rekorda prodaje za prve dane dostupnosti uređaja. iPhone 5 je, usporedbe radi, u prvom vikendu prodaje isporučen u pet milijuna primjeraka, što znači da su novi modeli (kombinirano) ostvarili dvostruko bolji rezultat.

Tim Cook navodi i da je kompanija mogla ostvariti još snažniju prodaju da nije bilo problema s opskrbom. Više podataka je moguće pronaći na Appleovim stranicama