NOVITETI

Dva nova Acerova laptopa iz serije Aspire

21.09.2014 u 08:00

Bionic
Reading

Aspire V13 namijenjen je, čini se, nešto zahtjevnijim korisnicima, dok serija E dolazi pet modela koji se razlikuju duljinom dijagonale zaslona

Dostupan u sivoj i bijeloj boji, Aspire V13 dolazi s aluminijskim pokrovom, ugraviranim korištenjem tehnologije Nanoimprint, koja daje jedinstven teksturirani izgled. Čelično siva verzija ima geometrijski uzorak strelica, dok je platinasto bijeli ukrašen skrivenim uzorkom koda.

Tanak je 19,65 milimetara i teži 1,5 kilograma. Baterija bi trebala potrajati sedam sati. Stupanj preostale autonomije moguće je provjeriti u svakom trenutku bez otvaranja računala pogledom na svjetlosne pokazatelje smještene na hrptu.

Pogoni ga Intelov procesor Core četvrte generacije. Može ponuditi do 16 GB sistemske memorije i opcijsku SSD pohranu te čvrstim diskom kapaciteta do jednog terabajta. Ima ulaz USB 3.0, s kojim je moguće puniti druge uređaje i kada je računalo isključeno.


U njega su ugrađeni tehnologija Dolby Digital Plus Home Theatre i digitalni mikrofon certificiran za Skype, kao i usluga AcerCloud, koja omogućuje dijeljenje videozapisa, fotografija, glazbe i dokumenata između prijenosnog računala, tableta i pametnih telefona.

Zahvaljujući 2x2 Multi-input Multi-output (MIMO) dizajnu bežičnog modula, podaci se obrađuju i do dva puta brže nego uobičajenim Wi-Fi rješenjima. Želite li koristiti Ethernet kabel, Aspire V13 nudi Gigabit LAN ulaz, koji podatke prenosi deset puta brže nego uređaji s 10/100 Ethernet ulazima.


Aspire Serija E nudi uređaje s LED zaslonima visoke razlučivosti, dijagonale 11, 13, 14, 15 i 17 inča (28, 33, 35,5, 38 i 43 cm). Odlikuje ju karakteristični dizajn FlowCurve i elegantan pokrov s uzorkom. Najmanji model dolazi i u četiri dodatne boje (srebrna, ružičasta, smeđa i plava).

Pogone ih Intelovi procesori Pentium ili Celeron. Za grafiku su zadužene Nvidijine ili Intelove HD kartice. Imaju osam GB sistemske memorije, ulaz za gigabitni LAN i do 1 TB prostora za pohranu.

Na 11 i 13-inčnim modelima dostupna je web kamera Crystal Eye i digitalni mikrofon, zbog čega su ova prijenosna računala i certificirana za Skype.

Operativni sustav je Windows 8.1. Podržava šest glavnih dodirnih gesti tog OS-a i optimizirana je da geste budu lagane kao na dodirnom ekranu.

Baterija bi također trebala potrajati osam sati.

Aspire serija E i Aspire V13 dostupni su od rujna ove godine. Početna cijena Aspire serije A bit će 220 eura (oko 1700 kuna), a početna cijena Aspire V13 bit će 449 eura (oko 3500 kn).