LOŠE VIJESTI

Sony zbog mobitela očekuje značajne gubitke

18.09.2014 u 14:37

Bionic
Reading

Sony je u srijedu dao uvid u nove prognoze za godišnje poslovne rezultate, a razloga za brigu je mnogo. Zbog lošeg poslovanja, posebno u segmentu mobilnih telefona, kompanija projicira kako će na godišnjoj razini gubici dosegnuti 2,14 milijardi američkih dolara

Sony očekuje kako će Mobile Communications odjel biti u gubitku od 1,2 milijarde dolara, a kompanija je istovremeno značajno smanjila očekivanja od prodaje mobilnih uređaja u krajnje konkurentnom okružju kojim ipak dominiraju Samsung i Apple.

Prethodne prognoze su sugerirale četiri puta manje gubitke, iako ni to nije bilo bajno. Upravo zbog toga Sony radi na izmjenama srednjoročnih planova, kako bi se osigurao stabilniji profit i smanjio rizik u poslovanju. U konačnici to, barem za sada, ne znači da će se Sony okaniti mobilnog segmenta tržišta, iako prema nekim analitičarima to nije potpuno isključeno. Kada je segment proizvodnje računala počeo gomilati gubitke, Sony je učinio jedino što je mogao - napravio bolni rez iz kojega je nikao samostalni brand VAIO


'Revizija uključuje izmjenu strategije za mobilni segment u određenim lokacijama. Fokus će biti na premium uređajima te smanjenju broja modela iz srednjeg segmenta', naveo je Sony u priopćenju za BI.

Nepopularni potezi poput prekida podrške (u smislu nadogradnje sustava) za ne toliko stare uređaje teško da će pomoći ovom posrnulom divu.