PHOTOKINA 2014

Trebamo li doista još jedan uređaj za pohranu fotografija?

17.09.2014 u 13:40

Bionic
Reading

U Canonu su uvjereni kako trebamo, pa su tijekom sajma Photokina najavili kako razvijaju Cross Media Station, uređaj koji bi trebao pojednostaviti pohranu i korištenje fotografija i filmova u visokoj rezoluciji

Kako? Pomoću tehnologije NFC moći ćete ih prenijeti na taj uređaj i potom u visokoj kvaliteti pregledavati na televizorima. Kada je spojen na mrežu, omogućuje dijeljenje fotografija i filmova te ispis fotografije putem pisača.

Točne specifikacije, cijene, datum izlaska na tržište i ostali detalji o ovom uređaju bit će objavljeni naknadno.

Canon je ujedno objavio kako je i ažurirao servis za upravljanje fotografijama u oblaku Irista. Tako ga, recimo, u postavkama fotoaparata možete odabrati kao odredište za izravno prebacivanje fotografija.


Od prosinca 2014. osvježena platforma bit će spremna za različite uređaje i kompatibilna s velikim brojem tablet računala koja koriste iOS i Android. Korisničko sučelje poboljšano je da bi sve funkcije koje nudi irista bile dostupne na tabletu te optimizirano za podršku različitih veličina zaslona.

Ponudit će i integraciju s programom Adobe Lightroom, omogućujući uređivanje slika i njihovu pohranu izravno na iristu, između ostalog.