JEDAN OD NAJVEĆIH

Život Stevea Jobsa sažet u divnu infografiku

16.09.2014 u 19:46

Bionic
Reading

Suosnivač Applea, jedan od najvećih vizionara modernih tehnologija, ali i jedan od najvećih inovatora od nedavno je opet u fokusu. Prvi put se dovodi u pitanje postojanje njegovog nasljeđa u kompaniji iz Cupertina, koja je nedavno otkrila prvu novu proizvodnu liniju nakon dugo vremena - Apple Watch

Kako je protekao Jobsov život odlučili su prikazati na Funders and Founders posebnom infografikom, koja na pojednostavljen način prikazuje bitnije dijelove njegovog života. Ljubav prema elektronici se razvila dosta brzo, a nakon toga je slijedio i prvi pravi doticaj s 'duhovnim' dijelovima, baš kao i svijet psihodelika. Upoznavši Woza, kao da je bilo pitanje vremena kada će dvojac napraviti nešto veliko - ideja je rođena da se može ići 'kontra' velikih kompanija.

Ipak, put je bio dosta težak. Iz kompanije koju je osnovao ga je izbacio čelnik, kojeg je postavio sami Jobs, stoji u infografici. U Apple se vratio na velika vrata, spasio je u brojnim segmentima i (opet) postavio temelje za kompaniju kakva se poznaje danas.

Predstavljanjem novog proizvodnog segmenta (Apple Watch), kao i otkrivanjem iPhonea velike dijagonale ekrana, mnogi su se počeli pitati je li Jobsovom nasljeđu već došao kraj: