PRIJETI ESKIMO

Novi malver može vam počistiti račun na Steamu!

15.09.2014 u 07:52

Bionic
Reading

Web odredište koje uživo prenosi igranje računalnih igara našlo se na udaru novog malvera, koji korisnike mami u lažnu nagradnu igru, ne bi li im ispraznilo novčanike. Posredno je ugrožen i Steam

Twitch je nedavno, nakon neuspjelog Googleovog pokušaja, kupio Amazon za 970 milijuna dolara (oko 5,3 milijarde kuna) u gotovini.

Broji oko 50 milijuna korisnika, kojima se zlonamjerni bot vjerojatno isprva neće činiti neobičnim - ekipa čije igranje Twitch prenosi često koristi botove u chatovima kako bi potakla donacije, privukla sljedbenike i najavila promotivne aktivnosti.

Netko je to odlučio iskoristiti, pa je napravio bota nazvanog Eskimo, koji oglašava lažnu nagradnu igru za CounterStrike: Global Offensive, a kojeg je korisnik Twitcha prijavio tvrtci za računalnu sigurnost F-Secure.


Prema navodima iz te tvrtke, malver može počistiti korisničke račune na Steamu, u kojima se zna naći rijetkih digitalnih vrijednosti, kao i oplundrati Steam Wallets. U ime vlasnika snimat će screenshotove, prihvaćati prijateljstva, prodavati (uz veliki popust) i kupovati te slati ponude za kupovinu i prihvaćati razmjene.

Kako se sve odvija na računalu žrtve, iz F-Securea preporučuju Valveu dodavanje novih sigurnosnih mjera na Steam.

Izvor:Tech Time