NEĆE VALJDA

Microsoft planira kupiti Minecraft za dvije milijarde dolara!?

10.09.2014 u 12:23

Bionic
Reading

U Redmondu se navodno spremaju na kupovinu švedske kompanije Mojang, koja stoji iza razvoja treće najprodavanije igre svih vremena - Minecraft. Riječ je o naslovu koji je do lipnja ove godine prodan u više od 54 milijuna primjeraka, a za sada nije potpuno jasno što u Redmondu planiraju s kupovinom

O mogućem dealu su izvijestili Wall Street Journal i New York Times, pozivajući se na anonimne izvore upoznate sa pregovorima. Microsoft i Mojang bi tako već ovaj tjedan mogli zaključiti kupovinu, vrijednu preko dvije milijarde američkih dolara, čime bi nevjerojatno popularni Minecraft barem na papiru završio u prvim 'stranim' rukama. U Mojangu su, naime, do sada potpuno odbijali mogućnost prodaje nekoj kompaniji ili stranih investicija.

Štoviše, suosnivač kompanije Markus 'Notch' Persson nije imao riječi hvale za Microsoft proteklih godina, kritizirajući brojne poteze vezane uz operativni sustav Windows 8:



Možda će se činiti neobičnom usporedbom, no nije odveć teško primijetiti da je koncept Mojanga u neku ruku sličan Microsoftovom Project Spark. Riječ je o svojevrsnom digitalnom platnu na kojem 'igrači' mogu raditi igre, pustolovine i još mnogo toga. Zvuči slično onome što je moguće u Minecraftu? Svakako. Edukacijski karakter oba naslova je više no jasan pa je lako pretpostaviti da je upravo to razlog kupovine - naravno, uz prodajne rezultate...i dostupnost na mobilnim Windows platformama.

Mojang i Microsoft su za sada odbili komentirati navode iz medija.