KONFERENCIJA

Mobility Day bavit će se rješenjima za cloud

09.09.2014 u 16:21

Bionic
Reading

Osma konferencija Mobility Day 2014 bit će održana 25. rujna u Hotelu Antunović u Zagrebu, a središnja tema bit će mobilna rješenja za računalstvo u oblaku te njihova upotreba u poslovanju, u privatnom životu i obrazovanju

Bit će govora o mobilnim tehnologijama koje na velika vrata ulaze u obrazovne ustanove i obrazovni sustav te kako ih se planira, u bliskoj budućnosti, implementirati u Hrvatskoj.

Predavanja su organizirana u četiri paralelna smjera - Poslovni, Razvojni, ITPro te Pametni uređaji - kroz koje će biti predstavljena dobra praksa i najnoviji trendovi mobilnih tehnologija.


Sadržaj konferencije bit će usmjeren na najnovije tehnološke vijesti, trendove, uređaje i aplikacije iz mobilnog svijeta, naročito na brzorastući broj mobilnih rješenja u oblaku.

Bit će predstavljeni primjeri alata kojima možete sami napraviti aplikacije, kao i alata za profesionalce za izradu multiplatformskih rješenja s posebnim naglaskom na to kako se snaći u tim složenim sustavima uz optimalno ulaganje.

I ove će godine dio programa biti od namijenjen razvojnim inženjerima jer će biti govora o razvoju aplikacija za Microsoft Office i Office365, kako razviti aplikaciju koja radi na različitim platformama te što nam donosi druga generacija Kinect for Windows 3D senzora.

U sklopu Poslovnog smjera bit će govora o Windows Phone 8.1 u poslovnom okruženju te mobilnim rješenjima u oblaku. Svoje će primjere studentskih projekata predstaviti i tri tima s Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, ali i tim studenata iz Bosne i Hercegovine koji je ove godine sudjelovao na svjetskom Microsoftovom natječaju i osvojio nagradu.