PREGLED

Pet stvari koje treba očekivati od iPhonea 6

09.09.2014 u 08:55

Bionic
Reading

Apple bi do kraja dana trebao predstaviti svoju novu perjanicu među pametnim telefonima. Nagađanja o tome što nas čeka su brojna, no na ovo trebate obratiti pozornost

Dolazak novog modela iPhonea u pravilu je jedan od najiščekivanijih događaja godine, kako za ljubitelje mobitela i gadgeta općenito, tako i za investitore, konkurenciju i ostali poslovni svijet.

O tome što će šestica donijeti nagađalo se štošta. Evo pregleda pet ključnih značajki.

Veći uređaj
Već se mjesecima priča o tome kako će sa sadašnjih 4,4 inča (11,1 centimetar) dijagonala zaslona na iPhoneu 6 porasti. Najčešče su se spominjale dijagonale od 4,7 i 5,5 inča (11,9 i 13,9 cm), uz zaslon iznimno otporan na ogrebotine (poput safirnog).


iWatch Apple bi uz novi mobitel mogao ubaciti i svoj prvi uradak vezan uz nosivo računalstvo, pametni sat nove generacije koji može samostalno komunicirati s drugim povezanim uređajima, poput automobila ili hladnjaka, ali i pratiti podatke vezane uz vaše zdravstveno stanje i prikazivati ih pomoću aplikacije HealthKit. Trebao bi i prilično dobro izgledati.

Novčanik u mobiteluApple je već postigao dogovore s velikim kartičarima poput Vise, Mastercarda i American Expressa, koji omogućuju korištenje iPhonea za digitalna plaćanja, od kupovine odjeće do kave u kafiću.

Dobije li iPhone doista i NFC, ta će plaćanja biti beskontaktna.

iOS 8Osnovne postavke novog izdanja svog operativnog sustava Apple je otkrio još tijekom konferencije World Wide Developers u lipnju ove godine. Funkcionirat će na svim izdanjima iPhonea do novijijh, kao i na petoj generaciji iPod Toucha, iPadu 2, Retini (3, 4), Airu, Miniju i Mini Retini.
iOS 8 uključuje niz značajki, poput univerzalne tražilice, tipkovnice vanjskih dobavljača, nove aplikacije za praćenje zdravstvenih parametara HealthKit....

Promjene u dizajnu
Šestica bi mogla biti vitkija, s mekšim i zaobljenijim rubovima te otporna na prašinu i vodu, poput glavnih konkurenata (Samsung, Sony). Zaslon bi trebao biti od kristala temeljenih na safiru.

Dodaci
Moguće je kako će Apple ubaciti novi 64-bitni procesor A8 kako bi produljio trajanje baterije i poboljšao iskustvo igranja. Moguće je kako će dobiti i izdržljiviju bateriju, što je dosad bila slaba točka Appleovih mobitela.

Izvor:Zee News