KONKURENCIJA UDARA

Zbog Citymappera ćete zaboraviti Google Maps

06.09.2014 u 09:00

Bionic
Reading

Korisnik Zack Hamed je nedavno objavio kako se pozdravlja s Googleovim rješenjem, nakon što je otkrio Citymapper, ili kako autor opisuje aplikaciju - 'ono što se dogodi kada netko konačno razumije korisničko iskustvo'. O čemu je točno riječ?

Posrijedi nije tek (prilično značajna) ušteda na vremenu prilikom pokušaja korištenja navigacije, već činjenica da je Citymapper uistinu kvalitetno dizajniran te jednostavan za korištenje. Kada treba doći na neku lokaciju unutar podržanog grada što je brže moguće, ovaj app, inače dostupan na Android i iOS platformama, uistinu briljira.

No, pozdraviti se s Google Maps kao Hamed bi bilo suludo. Citymapper je upravo ono što mu govori ime - alat za olakšanje navigacije i prijevoza u gradovima. Štoviše, vrlo ograničenom broju podržanih gradova - što znači da je za većinu ljudi jednostavno neiskoristio rješenje.

S druge strane, kada bi se neke opcije Google Mapsa prilagodile na sličan način, teško da bi se moglo zamjeriti. Kako aplikacija izgleda u pogonu moguće je pročitati na izvornom linku