IFA 2014

SoftBlue - Philipsova tehnologija za manje umorne oči

02.09.2014 u 17:54

Bionic
Reading

MMD, brand lincencirani partner za Philipsove monitore, predstavlja na sajmu IFA 2014 razne novitete. Recimo, zaslon koji nije toliko težak za oči

S obzirom da ljudi provode više vremena nego ikad u interakciji s digitalnim uređajima, učestalo izlaganje plavoj svjetlosti kroz dulje vrijeme predstavlja potencijalnu opasnost od dugoročnog oštećenja vida.

Kako bi pomogli smaniti rizik, u Philipsu su osmislili zaslon SoftBlue, koji smanjuje umor očiju eliminirajući emisije plavog svjetla na štetnim valnim duljinama pri čemu ublažava negativan utjecaj na oči i pridonosi čuvanju vida.

Za razliku od pristupa baziranog na softveru, SoftBlue radi pomoću nove tehnologije koja mijenja vrhunac emisije plave svijetlosti u LED. To čini bez umanjivanja vjernosti boja ili svjetline, tako da korisnici mogu uživati ​​u visokoj kvaliteti slike bez opasnosti od štetnog učinka plave svjetlosti.


Druga inovacija s fokusom na oštrije iskustvo gledanja bez umora očiju je 4K Ultra High Definition monitor, koji ima četiri puta više piksela po inču ekrana kao pri Full HD rezoluciji. Tijekom IFA-e će biti predstavljene dvije nove, veće dopune 4K serije, s 32-inčnim i 40-inčnim (81 i 101 centimetar) 4K UHD monitorima, pridružujući se 28-inčnoj (71 cm) verziji.

Posjetitelji će moći vidjeti i Gaming Monitor oznake 272G5DYEB uz Nvidijinu tehnologiju G-Sync. Sinkronizirajući frekvenciju osvježavanja s grafičkim procesorom na kartici, ovaj 27-inčni (68,5 cm) zaslon omogućuje sliku u realnom vremenu koja uključuje potpuniju putanju objekata u pokretu te kadrove koji su obično preskočeni na zaslonima sa standardnim osvježavanjem.

Pri 144 Hz, sadržaj zaslona ažurira se gotovo dva i pol puta brže od standardnog monitora.


Dizajniran posebno za grafičke dizajnere, Philipsov novi 27-inčni monitor oznake 272P4A s tehnologijom Adobe RGB ima Quad HD rezoluciju od 2560 puta 1440 piksela i nudi više boja od standarnog monitora, a možete računati i na postojanost boja na svakom uređaju tijekom cijelog radnog procesa.

Novi 27-inčni monitor oznake 275C5 ima dizajn Moda 2 sa sjajnom teksturom u bijeloj boji, Bluetooth, podršku za Miracast i dva zvučnika od 7 W.

Također se može očekivati izlaganje novog 21:09 Panoramic Ultra Wide Screen monitora koji posjeduje rezoluciju od 3440 puta 1440 piksela, kao i monitora Smart All-in-OneTouch.