ZA ENTUZIJASTE

Intel predstavio svoj prvi osmojezgreni stolni procesor

01.09.2014 u 08:33

Bionic
Reading

Intel Corporation priopćava kako je predstavio svoj prvi osmojezgreni stolni procesor IntelR CoreT i7-5960X Extreme Edition, starog kodnog naziva "Haswell-E", namijenjen naprednim korisnicima koji od svojih računala očekuju maksimum

Intelov prvi klijentski procesor s podrškom za šesnaest računalnih niti i novu DD4 memoriju omogućit će neke od najbržih ikad viđenih stolnih sustava, što će osobito obradovati entuzijaste, igrače i autore sadržaja koji žele najbolje performanse. Novi poboljšani čipset IntelR X99 i robusne mogućnosti umjetnog povećanja radnog takta entuzijastima će omogućiti precizno ugađanje sustava i postizanje maksimalnih performansi.

'Oduševljeni smo što možemo predstaviti sljedeći stadij u preobrazbi stolnog računalstva, koji smo najavili početkom godine', izjavila je Lisa Graff, potpredsjednica i generalna direktorica Intelova odjela Desktop Client Platform Group. 'Ova linija proizvoda namijenjena je upravo entuzijastima koji svoje sustave tjeraju do krajnjih granica te kojima sada nudimo brzinu, broj jezgri, umjetno povećanje radnog takta i platformske mogućnosti koje su tražili.'


Intel koristi priliku da na kongresu PAX pokaže što sve mogu ti novi, snažni procesori visokih performansi. Na Intelovu štandu izloženi su sustavi nekoliko proizvođača na kojima se koristi nova linija procesora i na kojima su instalirane popularne igre kao što su Lucky’s Tale, Superhot s opremom Oculus Rift, Dark Souls 2 i Titan Fall. Intel će usto demonstrirati igranje igara uz prijenos strujanjem putem programske opreme Twitch na sustavu utemeljenom na novom procesoru Intel Core Extreme Edition. Korisnici koji igraju igre uz prijenos strujanjem uživo uživat će u visokokvalitetnom strujanju visoke razlučivosti uz osam jezgri, koje jamče igranje bez kašnjenja.

Intel surađuje s partnerima iz računalne industrije na što boljem iskorištavanju nove platforme. Najvažniji OEM-ovi, dobavljači memorije, dobavljači matičnih ploča i grafički partneri pridonijet će razvoju te zajednice entuzijastičnih korisnika.