KOD NEKIH MODELA

iOS 8 u beta verziji problematičan po baterije uređaja

29.08.2014 u 06:07

Bionic
Reading

Apple bi uskoro mogao otkriti konačno izdanje nove verzije svoje mobilne platforme, iOS 8. Ipak, već unatrag nekoliko verzija beta izdanja 'osmice', neki developeri su primijetili kako im se uređaji pregrijavaju i brzo troše bateriju

Naravno kako nije riječ o finaliziranom komadu softvera pa su problemi itekako očekivani. Međutim, problemi koje je donijela iOS 8 beta 3 nisu ispravljeni ni u beta 5 izdanju, a beta 6 je dostupna tek mobilnim operaterima - ne i developerima pa nije jasno je li problem konačno ispravljen.

Na MacRumorsu se može pronaći korisnika koji na novim uređajima poput iPhonea 5s gube i do 10 posto baterije u standby režimu rada. iPhone 4S se pak pregrijavao prilikom punjenja u iOS beta 4, a premda se čini kako je problem s pregrijavanjem popravljen u beta 5, potrošnja je ostala ista - očajna. Čak i u tzv. Airplane modu, uređaji troše bateriju kao da su 'u punom pogonu'.

Posebno je zanimljivo i to da su neke od varijanti iOSa 7 imale sličnih problema, potpuno nevezanih za problematičan hardver nekih modela.