GLAZBA NA ZASLONU TV-A

Philips prvi na svijetu spaja televizore i Spotify

27.08.2014 u 15:14

Bionic
Reading

TP Vision prvi je proizvođač televizora u svijetu koji je u svoje Philips Smart TV uređaje ugradio Spotify Connect sustav, zahvaljujući kojem korisnici Spotify Premium usluge mogu slušati glazbu putem Spotify aplikacije na svojim Philips televizorima s Android operativnim sustavom te je bežično kontrolirati svojim mobilnim ili tablet uređajima

Spotify Connect sustav na Philips televizorima s Android operativnim sustavom bit će dostupan od rujna.

Spotify Connect sustav omogućuje izbor glazbu na vlastitom Philips TV uređaju s Android operativnim sustavom putem smartphone ili tablet uređaja. Korisnici su u mogućnosti jednostavno se prebaciti sa slušalica na televiziju te kontrolirati izbor glazbe putem Spotify aplikacije koristeći bilo koji smartphone ili tablet uređaj. U mogućnosti su također obaviti i telefonski poziv, koristiti ostale aplikacije na telefonu čak i onda kad nisu povezani s wi-fi mrežom, a da pri tome ne prekidaju slušanje glazbe.

Spotify Connect sustav je integriran u Philips TV uređaje s Android operativnim sustavom

Svi Philips TV uređaji s Android operativnim sustavom imaju integrirani Spotify Connect sustav. Koristeći svoj smartphone ili tablet uređaj zajedno s TV uređajem, korisnici su u mogućnosti putem Spotify Premium usluge – zajedno s pristupom tzv. playlistama, radiju i funkciji Your Music – uživati u izboru iz kataloga aplikacije Spotify koja sadrži više od 20 milijuna pjesama. Korisnici mogu koristiti i svoj Philips TV daljinski upravljač kako bi odabrali željenu glazbu. TP Vision svojim kupcima nudi široki raspon Philips TV uređaja s Android operativnim sustavom.

‘Integracija Spotify Connect sustava u naše Philips TV uređaje s Android™ operativnim sustavom ojačat će položaj Philips TV uređaja kao glavnih sustava za kućnu zabavu’, izjavio je Albert Mombarg, voditelj odjela Smart TV pri TP Vision.

‘Smatramo kako važno biti u mogućnosti bilo gdje pristupiti i slušati glazbu. Radio sam s tvrtkom TP Vision kao partnerom pri lansiranju Spotify Connect sustava na njihovim Smart TV uređajima te se veselim nastavku istog na sljedećem poglavlju, integraciji Spotify Connect sustava u Philips Smart TV uređaje s AndroidTM operativnim sustavom’, dodao je Pascal de Mul, voditelj globalnog odjela za hardverske suradnje.

Dostupnost Spotify aplikacije i Spotify Connect sustava na Philips TV uređajima s Android operativnim sustavom ovisi o pojedinoj državi.