PREUZMITE ČIM PRIJE

Dočekali smo, stigao je 64-bitni Google Chrome

27.08.2014 u 15:41

Bionic
Reading

Googleov razvojni tim zadužen za internetski preglednik Chrome je objavio kako je stabilna verzija 37 sada dostupna za preuzimanje na Windows, Mac i Linux platformama. Chrome 37.0.2062.94 donosi niz poboljšanja, kako u prikazu fontova, tako i u pogledu sigurnosti

64-bitni preglednik u verziji za Windows platformu donosi toliko željenu podršku za DirectWrite, kojom će se poboljšati prikaz teksta na stranicama. U pitanju je značajka o kojoj se počelo pričati još 2009. godine u Chromium bug trackeru.

TheNextWeb navodi kako je Chrome do sada koristio GDI (Graphics Device Interface), koji datira još iz osamdesetih godina prošlog stoljeća i namijenjen računalnim ekranima niske razlučivosti. Iz Googlea kažu kako je ova izmjena od njih tražila drastične izmjene u arhitekturi u rendering engineu internetskog preglednika Chrome. Beta korisnici su već ranije mogli primijetiti značajnu razliku u prikazu fontova na internetskim stranicama, a sada u tome može uživati i ostatak populacije koja primarno koristi Chrome:


Što se ostalih nadogradnji tiče, vrijedi istaknuti da je u novoj verziji preglednika Chrome zakrpano čak 50 sigurnosnih rupa, od kojih je jedna kritična. Korisnik koji ju je otkrio je osvojio 30 tisuća dolara, a kompanija je samo za ovu verziju izdvojila 43 tisuće dolara pronalazačima sigurnosnih rupa.

Google također navodi da je 64-bitna verzija Chromea sada u mogućnosti potpuno iskoristiti optimizacije najnovijih procesora, čime se poboljšava brzina izvođenja (posebno u grafičkim prikazima i multimedijskom sadržaju) preglednika. Novi Chrome koristi i najsvježije sigurnosne mogućnosti koje donosi Windows 8, a više informacija je moguće pronaći na linku

Chrome 37 64-bit (stable) za Windows | Linux | Mac