PREGRIJAVANJE

Microsoft spreman popraviti probleme sa Surface Pro 3

27.08.2014 u 14:30

Bionic
Reading

Sasvim je jasno da se Intelovi najsnažniji čipovi (Core i7) za Microsoftov Surface Pro 3 griju više od modela i3 i i5, no čini se kako je nedavno uočenim problemima s pregrijavanjem uzrok softverski. Nekolicina korisnika se kompaniji požalila da su im uređaji neiskoristivi već po pokretanju internetskog preglednika...

Microsoft je istražio problem i otkrio kako planira softversku nadogradnju za 'mali broj uređaja zahvaćen problemom'. Ipak, veća je šansa da su u pitanju serije uređaja, jer su neki od korisnika s problemom zamijenili ovo tablet računalo i po četiri puta.

Stranica Neowin je dobila službeno prioćenje vezano uz pregrijavanje Surface Pro 3 modela s Core i7 čipovima:

'Surface tim je svjestan kako postoji manji broj Surface Pro 3 Intel Core i7 uređaja koji se privremeno resetiraju i netočno prikazuju upozorenje visoke temperature prilikom podizanja sustava. Naša istraga je zaključila kako je sustav počeo aktivirati ovu informaciju mnogo prije nego je to potrebno za neke korisnike, a problem se ne događa jednom kad je uređaj u pogonu. Pripremamo nadogradnju koja će uskoro popraviti problem za naše korisnike', navode iz Microsofta.


U praksi ovo znači da vlasnici Surface Pro 3 tableta neće morati natrag u trgovine po nove uređaje, ali istovremeno znači da će do softverske popravke imati većih problema s korištenjem uređaja. Istovremeno, u Microsoftu smatraju kako su nešto više temperature i7 čipova potpuno uobičajene - i unutar okvira. Sljedeća generacija ovog računala će vjerojatno ipak stići s Broadwell čipovima kudikamo bolje učinkovitosti - a vjerojatno se tad može očekivati i prve pasivno hlađene Surface uređaje.