PROBLEMI NEKIH MODELA

Microsoftov Surface Pro 3 se pregrijava

27.08.2014 u 12:34

Bionic
Reading

Barem neki modeli Microsoftovog tablet računala Surface Pro 3 imaju značajan problem s pregrijavanjem. Čini se kako je posrijedi uglavnom model s najsnažnijim Intelovim čipom Core i7, koji je s isporukama počeo ovaj mjesec. Problem se javlja nakon kraćeg surfanja, nakon čega Pro 3 ulazi u poseban zaštitni mod gdje se pokušava ohladiti uređaj

Nakon što je problem uočio jedan korisnik uređaja i objavio ga na Microsoft Community forumima, javili su se i drugi korisnici s problemom, što znači da nije riječ o izoliranom slučaju.

Dok su recenzenti redom hvalili karakteristike modela opremljenih i3 i i5 čipovima (što je uključivalo i hlađenje te tih rad ventilatora), čini se kako i7 modeli nisu potpuno prijateljski nastrojeni za tanko kućište i posebno izvedeni ventilator Surface Pro 3 računala.

Jarem s Microsoft Community foruma je sada na četvrtom Surface Pro 3 i7 modelu nakon konstantnih problema s pregrijavanjem i bukom sustava za hlađenje, usprkos činjenici da je procesor prema njegovim opažanjima uglavnom radio na 34 posto svojih mogućnosti.


Vrijedi podsjetiti da Microsoftov Surface Pro 3 donosi jedan od najboljih mobilnih ekrana uopće, zbog čega je postao zgodnim uređajem za profesionalce. Upravo zbog toga načina korištenja i brojnih Microsoftovih usporedbi s punokrvnim prijenosnicima, kompaniji ovakve informacije od korisnika stižu u vrlo nezgodnom trenutku.

Neki od korisnika su pokušali dokučiti zbog čega se događa pregrijavanje, a nekolicina je otkrila kako je posrijedi Windows Installer Module i Windows Installer Module Worker. Nakon gašenja procesa u Task Manageru, problem trenutačno nestaje. Za sada se očekuje službeno priopćenje iz Microsofta - i eventualna softverska zakrpa, prije sumnje na proizvodni problem.