RASTUĆE TRŽIŠTE

Verbatim na sajmu IFA donosi niti za 3D printere

24.08.2014 u 07:58

Bionic
Reading

Na najvećem sajmu potrošačke elektronike u Europi, koji će biti održan u Berlinu od 5. do 10. rujna, Verbatim će predstaviti plastične materijale za 3D pisače PLA i ABS

Industrija 3D ispisa trenutno prolazi kroz masivnu transformaciju i ogroman rast. U istraživanju tvrtke Gartner procjenjuje se da će već u 2014. biti ukupno vrijedna 669 milijuna američkih dolara (500 milijuna eura, odnosno oko 3,8 milijardi kuna).

Sve češće se predstavljaju novi i tehnološki napredniji 3D pisači koji ciljaju na korisnike kod kuće, u školama i sveučilištima, ali i u ključnim poslovnim sektorima i industrijskim primjenama.

Verbatimovi materijali za 3D ispis bit će dostupni u Europi od rujna 2014. PLA materijali bit će dostupni u nitima promjera 1,75 mm i 3 mm, a ABS materijal u niti promjera 1,75 mm.

I jedan i drugi bit će dostupni u različitim živim bojama, u namotajima od jednog kilograma.

Proizvodi se izrađuju u Japanu, uz striktnu kontrolu kvalitete kako bi se osiguralo neometano punjenje i stabilan ispis. Niti će biti distribuirane u vakuumiranom pakiranju s odvlaživačem i namotane na poseban kalem koji je dizajniran kako bi omogućio ujednačene performanse i punjenje pisača.

Pored ove nove serije niti za 3D pisače, Verbatim će na sajmu IFA predstaviti i velik broj inovacija idealnih za korisnike prijenosnih uređaja.

To su, između ostalog, lagani MediaShare Wireless, koji se može povezati putem Wi-Fi veze na tablete i smartfone te omogućiti korisnicima gledanje, slušanje i back-up fotografija i videa odnosno glazbe; prenosivi Ultra-Slim 4200mAh power pack za punjenje smartfona i tableta u pokretu; kolekcija navlaka Folio dizajniranih da pomognu zaštititi tablete, e-čitače i pametne telefone; kartice mikro SD i Nano USB Drive s Micro USB adapterom Nano OTG te Verbatimov Vx450 External SSD, vanjsko SSD rješenje za pohranu podataka visokih performansi.